Goede doel: Bas van de Goor Foundation

 

Al 15 jaar brengt de Bas van de Goor Foundation mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. We geven informatie, van online/offline informatieve avonden, sporten samen in Back on Tracks maar gaan ook samen op sportieve reizen zoals o.a. hike, run & bike challenges om mensen met diabetes te laten ervaren dat alles mogelijk is met diabetes. Met deelname aan de challenges halen de deelnemers donaties op waarmee wij sportkampen en clinics (van rugby tot aan hockey) kunnen organiseren voor kinderen met diabetes, om hen te laten ervaren hoe het is om te bewegen en sporten met diabetes, hen zelf te laten ervaren wat dit voor positieve effecten heeft op je bloedglucoses en hoe je dit het beste kunt managen. Wij hechten veel waarde aan het delen van ervaringen van anderen en mensen mee te nemen in deze ervaringen.

 

We laten zien dat bewegen en diabetes heel goed samengaat. Sterker; hoe meer hoe beter. De vele mensen die door ons in beweging zijn gekomen en onze bijdrage aan onderzoek zijn prachtige resultaten van de foundation. En deze motiveren ons nog meer om daarmee door te gaan. Want we hebben nog wel wat dromen!”

 

Onze missie is nog niet volbracht. “We bestaan nu als foundation 15 jaar. Ik hoop met heel mijn hart dat we in de komende 15 jaar nog meer mensen met diabetes in beweging brengen en zij daardoor een betere kwaliteit van leven ervaren. Maar bovenal hoop ik dat we straks overbodig zijn. Dat diabetes niet meer bestaat. Dat er een oplossing is gevonden voor deze chronische aandoening(en). Maar ik weet ook dat dat nog niet zover is. Tot die tijd zet ik mij volledig in, samen met mijn team, om preventief te werken aan een gezonde leefstijl en bewegen. Zodat we op een zo gezond mogelijke manier aankomen op het moment dat die oplossing er voor mensen met diabetes komt. Voor jong en oud. We gaan voor een gezonde toekomst!” - Bas