Nieuws

Kustmarathon Zeeland en Bas van de Goor Foundation starten een begeleidingsteam voor hardlopers met diabetes in aanloop naar de Kustmarathon op 1 oktober a.s..
De Bas van de Goor Foundation is het goede doel wat dit jaar aan de Kustmarathon is verbonden. Door sporters met diabetes te begeleiden, kunnen zij nog steeds (top)prestaties leveren.

 

Voor dit begeleidingsteam kunnen zo'n 10 deelnemers zich opgegeven. Onder leiding van de Bas van de Goor foundation werken zij toe naar de wedstrijd op 1 oktober. Diabetes verpleegkundige Igna Becks begeleid dit team vanuit de medische kant. De Bas van de Goor foundation is voor het 2e jaar op rij het goede doel. Daarom ondersteunen en begeleiden zij dit begeleidingsteam. Het begeleidingsteam is een nieuw thema aan het grootste sportevenement van Zeeland. Vanaf half april wordt dit team samengesteld en wordt er maandelijks getraind. Niet alleen in Zeeland, maar ook bijvoorbeeld in Papendal. Dit alles gericht om te meten, weten en vooral daardoor te genieten. Enige hardloopervaring voor de deelnemers is gewenst.

 

Voorbeeld Bas van de Goor 

Oprichter Bas van de Goor is het levende bewijs dat diabetes en (top)sport prima samen gaan. Aan het einde van zijn volleybal carrière werd deze diagnose gesteld. Nog enkele jaren kon Bas van de Goor zijn beroep uitoefenen. Daarna startte hij de Foundation om anderen te steunen, begeleiden en te motiveren. Hun doel hierbij is een betere kwaliteit van leven, ook als dat soms ingewikkeld is met diabetes.

 

Opgeven

Heb je interesse om mee te doen? Schrijf een korte motivatie waarom je graag onderdeel wilt zijn van een georganiseerde voorbereiding als hardloper met diabetes. Dit mag naar [email protected]

Op 16 april a.s. wordt het begeleidingsteam gepresenteerd en gaan de trainingen en voorbereidingen starten. Er zijn geen kosten verbonden aan dit begeleidingsteam. uiteraard verwachten we wel volle inzet als lid van het team.

 

 

Mohamed Oumaarir heeft de eerste wildcard ontvangen. De oud-deelnemer van de Kustmarathon Zeeland deed al 3 keer eerder mee. Dit voorjaar liep de Marokaanse atleet 2.18.31 op de marathon van Enschede. Snel genoeg om een wildcard te ontvangen voor de Kustmarathon Zeeland 2022.