In de Media

Laatste kans om deel uit te maken van het 3MTiem 2017

 

De aanmeldingen voor het 3MTiem 2017 komen binnen. Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich nog tot 19 maart opgeven. Zo snel mogelijk na 19 maart wordt de inzenders benaderd en krijgen zij te horen wie is uitgekozen als 3MTiem-deelnemer. 

 

Kijk snel op de site voor alle info. 

Kustmarathon ook dit jaar weer sponsor van het 3MTIEM

Kustmarathon Zeeland is in 2017 ook weer sponsor van het 3MTiem. De Kustmarathon organisatie brengt met deze sponsoring, haar hoofdsponsoren onder de aandacht. Het 3Mtiem komt in actie met de wedstrijdmarathon tijdens het Kustmarathonweekend 6-, 7 en 8 oktober. De marathonorganisatie sponsort in de vorm van een complete set sportkleding met logo opdruk van de sponsoren voor het gehele 3MTiem 2017.

 

Het 3Mtiem, bestaande uit 6 deelnemers, wordt dit voorjaar samengesteld. Binnenkort zal het organisatieteam bestaande uit trainer Jan de Wilde, therapeut Frans Daalman en voedingsdeskundige Miriam van Reijen via deze site een oproep plaatsen gericht aan atleten met Kustmarathon ambitie.

 

De deelnemers houden een blog bij, wat op www.marathonzeeland.nl wordt gepubliceerd en op diverse andere sites. Regelmatig doen  ze verslag van hun trainingservaringen. Op die manier kunnen zij hun opgedane tips, adviezen en ervaringen delen met alle atleten in training voor de 15e Kustmarathon Zeeland.

Kustmarathon 3MTIEM 2017 zoekt 6 gemotiveerde atleten

 

Voor het derde jaar op rij formeren trainer Jan de Wilde, voedingsdeskundige Miriam van Reijen en therapeut Frans Daalman een nieuw 3MTiem. Kustmarathon Zeeland sponsort dit 3Mtiem. Ze zijn op zoek naar 3 mannen en 3 vrouwen van verschillend loopniveau.

 

De deelnemers mogen Zeeuwen zijn of buiten de provincie wonen én meedoen aan de Kustmarathon Zeeland (of die intentie hebben). De Kustmarathon vindt plaats voor de 15e keer op zaterdag 7 oktober a.s.

Als deelnemer in het 3MTiem word je vanaf medio april intensief begeleidt. Dit gebeurd door gezamenlijke trainingen, wedstrijden en bijeenkomsten. Jan de Wilde, atletiektrainer met  vele jaren ervaring, verzorgd de trainingen op basis van persoonsgerichte uitgebreide trainingsschema’s. Daarbij wordt in overleg met de individuele atleten op basis van het persoonlijk loopniveau  een schema gemaakt. Frans Daalman, fysio- en mental coach, richt zich op de lichamelijke- en mentale aspecten tijdens de trainingsperiode. Voedingsdeskundige Miriam van Reijen, winnares van de Kustmarathon 2015, staat de atleten gedurende de trainingsperiode bij met voedingsadviezen, op maat gemaakt.

Wat wordt geboden en wat krijg je ervoor terug

Atleet zijn in het 3MTiem brengt je heel veel!... -Teamspirit, -motivatie, -persoonlijke aandacht en heel veel nieuwe loopkennis en alles wat daarmee samenhangt. Waardoor je je sport en je Kustmarathon voorbereidingsperiode optimaal en met veel plezier zult beleven.

Alle 3MTiem begeleiders zullen zich voor de volle 100 procent inzetten voor alle deelnemers in het team. Daarvoor verwachten zij echter wel van de atleten dat zij dat ook doen! Dat houdt in deelneemt aan alle vijf de 3MTiem georganiseerde bijeenkomsten (zie de data onderaan dit bericht). Tevens ben je bijna altijd aanwezig bij duurlooptrainingen ( www.marathonzeeland.nl) en wedstrijden die de begeleiding  bepaald. Vanzelfsprekend draag je een steentje bij aan de teamspirit!

De Kustmarathonorganisatie sponsort de sportkleding van het 3MTiem. Deze draag je tijdens alle activiteiten waaraan het 3MTiem deelneemt. Er wordt van alle 3MTiem deelnemers een financiële bijdrage verwacht als tegemoetkoming voor de reis- en organisatiekosten die het begeleidingsteam moet maken. Tevens gaan we ervan uit dat deze bijdrage ( 150 euro) een extra stimulans is voor de 3MTiem leden om er voor de volle 100 procent voor te gaan.

Voor het geval je meer wil weten over de  –ins and outs- m.b.t. het 3MTiem lees dan de uitvoerige informatie op de site van de Kustmarathon Zeeland. En bekijk/lees ook nog eens het blog van het 3MTiem van vorig jaar via deze link: https://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2016

Ben je gemotiveerd!... Wil je je opgeven voor het 3MTiem 2017?

Vul dan onderstaande vragenlijst in en mail deze voor uiterlijk 19 maart aan Jan de Wilde, inflow AT zeelandnet DOT nl

Om tot een binnen de doelstelling passende samenstelling van het 3MTiem 2017 te komen willen we graag van je weten:

Naam:

Adres:

Geboortedatum:

Telefoon:

E mail adres:

Foto:

Werk en thuis (gezins)situatie:

Hoe lang loop je al:

Hoeveel  keer train je per week:

Hoeveel km per week loopt je:

Je PR  op de 10 km en in welk jaar liep je die:

Je PR op de halve marathon en in welk jaar je die liep:

Andere hobby’s/sporten:

Je motivatieom voor het 3MTiem uit te willen komen:

Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig om met de verstrekte informatie en zullen we je zodra mogelijk een reactie geven op je aanmelding.

Data 3MTiem bijeenkomsten/trainingen;

1e Zondag  30 april

2e Zaterdag  17 juni

3e Zondag  27 augustus

4e Zaterdag 23 september

5e Afronding/evaluatie van de 3MTiem ‘reis’ Zaterdag 14 oktober

De bijeenkomsten/trainingen beginnen om 9.30 uur en eindigen rond 15.00-15.30 uur. De locaties worden later bekend gemaakt.

 

 

 

 

Gezocht… 6 atleten m/v met Kustmarathon doel voor het 3MTiem 2018

 

Ook dit jaar weer formeren atletiektrainer Jan de Wilde, therapeut Frans Daalman en voedingsdeskundige Miriam van Reijen een uit 3 vrouwen en 3 mannen van verschillend loopniveau bestaand team waarmee ze ‘op reis’ gaan richting 6 oktober, de dag waarop de 16e Kustmarathon Zeeland gelopen wordt.

 

De Kustmarathon organisatie is ook dit jaar weer sponsor van het 3MTiem. In de afgelopen jaren heeft het team gefungeerd als ambassadeurs team voor het legioen deelnemers aan de mooiste en zwaarste marathon van Nederland. Net als de voorgaande jaren zal het 3MTiem vanaf medio mei weer via diverse media verslag doen van hun ervaringen en trainingen richting 6 oktober. En uiteraard zal het team weer deelnemen aan alle Kustmarathon parcourstrainingen en diverse wedstrijden. Daarbij laagdrempelig hun ervaringen en opgedane kennis en adviezen als 3MTiemer willen delen met wie daar interesse voor heeft.

 

 

 

Wat verwachten Jan, Frans en Miriam van jou als tegenprestatie voor de intensieve begeleiding, training, fysiek, mentaal en voeding die je van hen krijgt:

 

- Je dient te zijn aangemeld als deelnemer van de komende Kustmarathon via www.marathonzeeland.nl.

- Je hebt minstens 3 jaar ervaring met hardlopen (minimaal 3 looptrainingen per week).

- Je hebt op souplesse een aantal halve marathons uitgelopen.

- Je bent blessurevrij.

- Een financiële bijdrage van 150 euro.

- Je woont in de provincie Zeeland (of net daarbuiten).

- Voor aanvang van de gezamenlijke trainingen wordt van je verwacht dat je een sportkeuring hebt ondergaan.

- Je neemt deel aan alle groepswedstrijden, trainingen en andere presentaties in de door de Kustmarathon organisatie gesponsorde 3MTiem sportkleding.

- Deelname aan alle Kustmarathon parcourstrainingen wordt op prijs gesteld (afwezigheid vanwege vakantie in overleg).

- Er word van je verwacht dat je aanwezig bent bij alle team bijeenkomsten

- zaterdag 5 mei Breskens

- zaterdag 10 juni Goes

- zaterdag 18 augustus Domburg

- zaterdag 22 september Haamstede

 

Het is ook dit jaar weer de bedoeling om een team samen te stellen bestaande uit atleten van verschillend loopniveau. Een ‘dwarsdoorsnede’ dus van het grote legioen deelnemers aan de komende Kustmarathon Zeeland.

 

Voel jij je aangesproken? Wil je je aanmelden… download dan hier het aanmeldformulier en e-mail dit een met recente (sport)foto naar Jan de Wilde.

 

 

We verwachten je aanmelding per e-mail graag vóór 31 maart aanstaande!

Medio april zullen we je per e-mail informeren. We hopen het 3MTiem 2018 eind april via de diverse media te kunnen presenteren.

 

Voor diegenen die de verslagen van het 3MTiem van vorig jaar nog eens terug willen lezen, klik deze link aan: https://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2017

 

 

De kogel is door de kerk....de knoop doorgehakt.
Na diverse gesprekken tussen Staatsbosbeheer en Marathon Zeeland is Marathon Zeeland tot de conclusie gekomen om een stuk bos op Westenschouwen en Walcheren niet meer te gebruiken. Het Kustmarathonteam heeft daarom besloten om een stuk van de route, en dan met name het bos van Staatsbosbeheer, te schrappen uit de route.

 

Natuurlijk vinden we dit jammer dat we van dit natuurgebied geen gebruik meer kunnen maken, van de andere kant creëert het extra mogelijkheden om de Kustmarathon route op een andere manier bij de deelnemers en het publiek onder de aandacht te brengen.

Zaterdag 15 september 34 km training Kustmarathon

Het aftellen is begonnen …. Over een paar weken gaat de 16e editie van de Kustmarathon van start. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op zaterdag 15 september 2018 organiseert Kustmarathon Zeeland de 34 km  training!  Deze start om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de 
voetbalvelden aan de Westkapelseweg in Zoutelande. Na het maken van, de inmiddels traditionele groepsfoto op de dijk van Zoutelande, zullen de 
verschillende tempo groepen van start gaan.

 

De verzorgingsposten onderweg worden verzorgd door Delta Sport en AV56. Bij de finish in de 
Langstraat in Zoutelande verzorgen Eetcafé De Babbel en Pannenkoekenhuis 
Bram bouillon, pannenkoeken en fruit! Deelname aan deze training is 
gratis.

Kustmarathon-voorzitter Lein Lievense is zojuist gehuldigd als ereburger van de gemeente Veere. Lein, en ook zijn vrouw Lenie, krijgen deze onderscheiding voor hun werk voor Marathon Zeeland. Wat 16 jaar geleden begon met een marathon voor 200 deelnemers, is nu uitgegroeid tot een 3-daags evenement met 10.000 sporters en een veelvoud aan bezoekers.

 

Het ereburgerschap is een exclusieve onderscheiding voor een langdurige en uitzonderlijke inzet voor de gemeente. Namens het organisatiecomité: MEER DAN VERDIEND, GEFELICITEERD!


Voor de fanatieke loper, de gezelligheidsloper, de groepsloper, de verenigingsloper. Gewoon voor alle atleten m/v die op een ontspannen manier zich voor willen bereiden op de zwaarste en mooiste marathon van Nederland. Dat kan weer.  De eerste training start op 14 juli. 

 

Kijk snel op de site voor alle info, data en andere wetenswaardigheden: https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/kustmarathon

Kustmarathon Zeeland- boek 2019

 

Het marathonboek wordt 16 november gepresenteerd. Vanaf maandag 18 november is het te koop:
 
- Boekhandel Van de Sande in Terneuzen
- De Drukkerij in Middelburg
- Boekhandel 't Spui in Vlissingen
- De Kleine Stern in Burgh Haamstede
- Paard van Troje in Goes
 
De verkoopprijs van het boek is € 12,95. 

 

 

Vanaf maandag 18 november is het Kustmarathonboek 2019 te koop in de
volgende boekhandels:

- Boekhandel Van de Sande in Terneuzen
- De Drukkerij in Middelburg
- Boekhandel 't Spui in Vlissingen
- De Kleine Stern in Burgh Haamstede
- Paard van Troje in Goes

Het boek kost € 12,95. Snel halen dus!

 

Heb je het boek besteld bij de inschrijving en aangegeven dat je dit ophaalt in Zoutelande? Dan krijg je komende week een mail hierover!

Lenie Lievense, vrouw van het eerste uur,  doet een stapje terug binnen de organisatie van de Kustmarathon Zeeland.
Lenie richtte samen met Lein de organisatie op en liet het groeien tot een driedaags evenement met 6 onderdelen. Naast comitélid, is Lenie ook onderdeel van de Ladierun-commissie.

Na het overlijden van haar man Lein, heeft Lenie zich nog 2 jaar sterk gemaakt binnen de club. Lenie geeft aan dat het comité in goede handen is en zij met een gerust hart een stapje terug doet. Voor de Ladiesrun blijft zij wel deel uitmaken van de Ladiesrun-commissie.

Lenie, bedankt voor al je werk en inspanning. We zullen je  inzet, betrokkenheid en gezelligheid missen.
#Marathon Zeeland, de mooiste en zwaarste van Nederland