Zonder tegenwind is het lastig vliegeren… Anne-Marie Thomaes

Nog minder dan 7 weken tot we… het 3MTiem, samen met al die andere atleten op 1 oktober aan de start staan in Burgh voor de Kustmarathon Zeeland. Tijdens de Open Parcourstrainingen begin ik steeds meer die speciale sfeer te proeven onder de deelnemers aan deze trainingen. Het is erg leuk en inspirerend om in het tempogroepje waarin ik meeloop de mensen steeds beter te leren kennen, gezellig te praten, te motiveren en het parcours te verkennen. Dat schept een band.

 

We wisselen ook looptips met elkaar uit. Vorige week liep ik samen met iemand die het lopen op het strand erg zwaar vond. Ik stelde voor om op het strand de pas iets te verkleinen, zodat het lopen niet te zwaar wordt. We probeerden dit uit op het stuk strand wat deel uit maakt van het Kustmarathon parcours (8 kilometer) tussen de Veerse dam en Oostkapelle. We liepen in die iets verkorte pas erg lekker en kwamen in de goede “flow”. Op deze manier hebben we heerlijk gelopen in het losse zand (het was hoog water) en we hadden nog energie over toen we het strand af kwamen. Dat was leuk voor allebei en je krijgt zo echt het gevoel dat je het samen doet, iets voor elkaar kunt betekenen. 

 

De lange duurlopen duren voor het gevoel op deze manier ook niet zo lang, dan dat je ze alleen loopt. Iedere keer dat we na deze trainingen terug op de verzamelplaats terug komen is het net alsof we nog maar een uurtje hebben getraind, terwijl we er dan toch al twee uur of meer hebben op hebben zitten. Als de trainingen goed gaan geeft dat ook vertrouwen. Je krijgt het gevoel dat het straks op 1 oktober ook gaat lukken.

 

Vorige week ben ik met mijn moeder en 2 vriendinnen: Cindy en Marijke op de fiets vanuit Zeeuws-Vlaanderen het Kustmarathon parcours gaan verkennen. Ik heb hen een aantal plaatsen laten zien waar ze tijdens de marathon het best kunnen supporteren. Een van die plaatsen is de Hoge Hill in Domburg (foto). Het was een zonnige dag en we hebben er samen erg van genoten. Allemaal ervaringen in de aanloop naar 1 oktober die me heel veel waard zijn. En ook heel fijn om te ervaren dat er mensen om me heen zijn die met me meeleven.

Net zoals afgelopen week… ik was gevallen met mijn racefiets door toedoen van een andere fietser. Helaas moet ik het nu vanwege een lichte hersenschudding even wat rustiger aan doen. Het is dan heel fijn als je berichtjes van iedereen krijgt en aanmoedigingen dat het heus wel goed komt met de marathon.

 

Zonder tegenwind gaat geen vlieger de lucht in

Een van de Nederlandse roeisters had deze quote gedaan, las ik in de krant. Prachtig en ook heel erg van toepassing voor de paralympische sporters die nu ook bijna gaan beginnen aan hun Olympische spelen in Rio. Deze atleten hebben vast al heel wat tegenwind ondervonden in hun (sport)leven. Ik wens ook deze sporters heel veel succes toe vanaf volgende week in Rio. En ik hoop ze op 20 september met heel veel medailles aan boord van het KLM toestel welkom te mogen heten en ze een onvergetelijke vlucht terug naar Nederland te bezorgen. Ik vind het ontzettend leuk om op deze vlucht van Rio naar Amsterdam te mogen werken.

En… -zo gaat er toch altijd weer een vlieger op!-... ook voor mij… voor het 3MTiem… en al die anderen die aan de start komen voor hun Kustmarathon Zeeland. Succes en veel plezier toegewenst met jullie verdere voorbereidingen en trainingen.