Zondag is het zover… De eerste training van de serie Kustmarathon Parcourstrainingen 2017

Met de gebruikelijke Fartlek training start komende zondagmorgen 16 juli om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats aan  de Westkapelseweg bij de voetbalvelden in Zoutelande de eerste uit de reeks van wekelijkse groepstrainingen richting 7 oktober… de dag van de 15e Kustmarathon Zeeland.

 

Via een oproepje op de facebook pagina van ‘Marathon Zeeland’ hebben we dit jaar geprobeerd een indicatie te krijgen over het aantal belangstellenden die van plan zijn deze trainingen op het Kustmarathon parcours mee te doen. Uit het aantal ‘likes’ op dit berichtje maken we op dat er ook dit jaar weer veel belangstelling is om mee te komen trainen. Trainer Jan de Wilde, het 3MTiem en de verzorgingspost-vrijwilligers zullen er ook dit jaar weer alles aan doen om er weer een mooie trainingsperiode van te maken. Zie voor alle info, data, vertrekplaatsen en vertrektijden van de Kustmarathon trainingen deze link: https://www.marathonzeeland.nl/deelnemers/kustmarathon

Een aantal ‘weetjes’ m.b.t. de trainingen

- Er word in 7 verschillende tempogroepen getraind

- Iedere groep heeft 1 of 2 groepsleiders die het tempo bepalen. De groepsleiders hebben een telefoon bij zich zodat er bij eventuele calamiteiten direct gehandeld kan worden.

- Het motto van de trainingen is ‘Samen uit – Samen thuis’

- Het is niet de bedoelingen dat je wanneer je het tempo van de groep waarin je gestart bent te langzaam vind verlaat tijdens de betreffende training. Je kunt dan wel kiezen om de week erop in een snellere groep mee te doen. Mocht je gekozen hebben voor een groep waarbij het voor jou te snel gaat kies er dan voor je af te laten zakken naar de groep die in wat langzamer tempo loopt.

- Vanaf de 2e training op zondagmorgen 23 juli vanuit Oostkapelle (grote parkeerplaats einde Duinweg, betaald parkeren) kun je voor aanvang van de training je bidon’s en voeding bij de verzorgingspostvrijwilligers afgeven. Tijdens de trainingen zijn er steeds 2 verzorgingsposten.

- Na afloop van elke training (bij droog en niet te fris weer) verzorgd Frans Daalman een Çooling Down’ in de vorm van Rek en Stretch oefeningen waarbij je kunt aansluiten. Lees het 3MTiemBLOG verslag van Frans hierover via: https://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/bericht:rekken-en-stretchen-frans-daalman

- De trainingen worden allemaal op het unieke Kustmarathon Zeeland parcours gelopen. Het gaat over de duinen en via de stranden. Kwetsbare natuur! De Kustmarathon organisatie vraagt dringend om eventueel afval in de afvalemmers te gooien of bij de verzorgingsposten af te geven!

- Er zijn geen kosten aan deze trainingen verbonden. Wel zal er een giftenbus zijn waarin naar eigen inzicht een bijdrage gestopt kan worden voor de benzine- en organisatiekosten van het organisatieteam.

 

De Fartlek training

Dit is een training waarbij nog niet in de verschillende tempogroepen word getraind. Het is een intervaltraining waarbij naast verschillende tempoversnellingen ook rustmomenten zijn ingebouwd. Jan de Wilde zal tijdens deze eerste training adviezen geven over de diverse ondergronden waarop word gelopen in de Kustmarathon. Ook zal hij zijn verhaal doen over het zo energiezuinig mogelijk op en af lopen van hellingen en trappen. En natuurlijk… deze eerste training is ook bedoeld om kennis met elkaar te maken. Lees het verslag wat Jan de Wilde over de Fartlek training schreef in het 3MTiemBlog van vorig jaar: https://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/bericht:fartlek-is-spelen-met-het-parcours-je-gevoel-en-de-omstandigheden-jan-de-wilde

De Kustmarathon organisatie, het 3MTiem 2017, Trainer Jan de Wilde, Therapeut Frans Daalman en de verzorgingspost vrijwilligers wensen alle deelnemers aan de Parcourstrainingen een heel fijne, leerzame, gezellige, blessurevrije trainingsperiode toe!