ZLM Kustmarathonteam loopt geld bij elkaar voor KNRM

ZLM Kustmarathonteam loopt geld bij elkaar voor KNRM

Het ZLM Kustmarathonteam heeft tijdens de Kustmarathon Zeeland een mooi bedrag bij elkaar gelopen voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). ZLM doneert een overlevingspak aan de drie Zeeuwse reddingstations die aan het Kustmarathonparcours liggen.

Het initiatief ontstond toen het hardloopteam bestaande uit prominente Zeeuwen, ZLM-medewerkers, ZLM-klanten en oud-topsporters Michael Boogerd, Dennis de Nooijer en Gérard de Nooijer zich aan het voorbereiden waren voor de Kustmarathon. In de honderd dagen voorafgaand aan de marathon heeft het team regelmatig samen getraind en hebben ze adviezen uitgewisseld over voeding, loopschema’s en materiaal. Tijdens die bijeenkomsten kwam ter sprake dat het mooi zou zijn om deze sportieve prestatie te koppelen aan een goed doel. Dat goede doel was snel gevonden in de KNRM.

Dennis en Gérard de Nooijer

ZLM besloot om aan elk deelnemend teamlid een sponsorbedrag te koppelen; een bedrag voor deelname, voor finishen en voor het behalen van een persoonlijk record. Met het bij elkaar gelopen bedrag worden drie overlevingspakken geschonken. Deze worden op dinsdag 12 december symbolisch aan de KNRM aangeboden door teamleden Dennis en Gérard de Nooijer.

 

Drie overlevingspakken

De overlevingspakken worden aangeschaft voor de drie reddingstations die aan het Kustmarathonparcours liggen: Neeltje Jans, Veere en Westkapelle.