Via Loopgroep Zeeland, LadiesRun, Light Kustrun en 3MTiem naar de Kustmarathon… Caroline Veringa

We zijn alweer bijna 9 weken verder sinds onze allereerste kustmarathon 3MTiem ontmoeting op 24 april in Breskens. Via de veel gelezen artikeltjes over ‘ons team’ in het blog op de kustmarathon site delen we voor wie daar interesse voor heeft onze ervaringen. Ook mijn ervaringen horen daarbij….

Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik mij voor het 3MTiem 2016 heb opgegeven! Wat het team voor mij in de eerste weken al betekend heeft is dat ik veel regelmatiger ben gaan trainen. Ook zit er meer afwisseling in en waar ik voorheen mijn duurloop in één tempo liep heb ik nu de opdracht gekregen om daar ook korte versnellingen in te doen. Ook op de voeding wordt gelet en ik heb gemerkt dat ik op dat vlak nog een hoop kan leren! Op dit moment mag ik het nog even rustig aan doen. Ik heb 2 weken geleden nog de Brabantse wal marathon gelopen. Deze stond al op mijn programma voordat ik mij opgegeven had voor het 3MTiem. Het was tijdens de Brabantse wal marathon erg warm. Het koste mij die dag veel moeite om mijn ‘pet’ (zoals Frans Daalman me voorhoud) op positief te houden tijdens deze wedstrijd.

 

Ongeveer zes jaar geleden ben ik begonnen met lopen bij Loopgroep Zeeland. Via deze loopgroep ben ik ook besmet geraakt met het Kustmarathon virus. In 2010 liep ik mee met de LadiesRun en begin 2011 hadden we met een aantal lopers van de loopgroep besloten om ons in te schrijven voor de Kustmarathon op 1 oktober dat jaar. Vorig jaar ben ik tijdens de opbouw naar de marathon toe geblesseerd geraakt waardoor ik niet voldoende kilometers getraind had om de marathon verantwoord uit te lopen. Ik heb toen mee gedaan aan de Light Kustrun dat is ook een echte aanrader voor het geval de marathon nog iets te ver is en je toch wil meedoen in het Zeeuws sportweekend van het jaar.

 

Elk jaar zijn er weer steeds meer mensen vanuit Loopgroep Zeeland die aan één van de onderdelen tijdens het Kustmarathon weekend mee doen. Richting oktober begint dat echt te leven. Zelfs de trainingen worden erop aangepast. Ook tijdens de lady’s run en de kustmarathon kom je vaak mensen tegen aan de kant die met water, cola en/of dropjes staan. Omdat ik vorig jaar niet zelf kon lopen heb ik ook mee geholpen om water uit te delen. Een geweldige ervaring is dat! Je ziet alle deelnemers voorbij komen en kunt echt iets betekenen voor de atleten. Aanrader voor iedereen die niet meer zelf wil of kan meedoen! Op deze manier beleef je toch echt dat speciale van de kustmarathon toch een beetje mee.

 

Maar nu weer terug naar het 3MTiem. Zaterdag was de PZC loop. Vorige week zondag hebben we alvast met vier van de zes 3MTiemers het parcours verkend. Een van mijn mede 3MTiemers schrijft er een verslag over. Zelf sla ik deze wedstrijd zo kort na mijn marathon in overleg met trainer Jan de Wilde nog over. Tot ziens binnenkort bij een van de wedstrijden waaraan we meedoen en natuurlijk bij de parcourstrainingen die ook binnen een paar weken al van start zullen gaan.

Foto: Bij Cinecity in Vlissingen voor aanvang van onze PZC parcours verkenningstraining.