Tweede 3MTiem training was bij AV’56 … Leon Bal

Zaterdag 4 juni was onze tweede 3MTiem bijeenkomst. ’Gastheer’ was AV’56 in Goes waar we op hun atletiekbaan op sportpark ‘Het Schenge’ onze training hebben gedaan. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten en onze kustmarathon training ervaringen uit te wisselen.

 

Na de eerste kennismaking bij Frans Daalman in zijn praktijk in Breskens hebben we elkaar als team inmiddels veel beter leren kennen. Dankzij onze social media app delen wij heel regelmatig onze ervaringen met elkaar. En via het blog http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2016 word regelmatig verslag gedaan over ons trainingsdoel. Ook plaatsen DeltaSport, AV’56 en nog diverse andere sites de verslagen. Op deze manier hopen wij onze doelstelling als Kustmarathon ambassadeurs waar te maken. Immers als het goed is zijn alle atleten met Kustmarathon 2016 doel nu aan het trainen richting 1 oktober aanstaande! Op de training kregen we ook onze sponsorkleding uitgereikt.

We begonnen onze sportieve dag met een gezamenlijke warming-up onder leiding van trainer Jan de Wilde. Aansluitend stond ons een conditietest te wachten, genaamd de ZOLADZ test.

 

Je loopt elke keer 6 minuten met een bepaalde hartslag. Hieronder zie je hoeveel hartslagen je onder je maximale hartslag mag zitten. Na iedere 6 min. werd de afgelegde afstand genoteerd, zo kan Jan zien in welke zone je goed of minder goed getraind bent en kan hij dat evt aanpassen in het trainingsschema.

 

Zone 0 6 min hardlopen 60 hartslagen onder je maximale hartslag

Zone 1 6 min hardlopen 50 hartslagen onder je maximale hartslag

Zone 2 6 min hardlopen 40 hartslagen onder je maximale hartslag

Zone 3 6 min hardlopen 30 hartslagen onder je maximale hartslag

Zone 4 6 min hardlopen 20 hartslagen onder je maximale hartslag

Zone 5 6 min hardlopen 10 hartslagen onder je maximale hartslag

 

Ik vond het een redelijk pittige test. Vooral in het laatste deel van de test want dan ben je toch wel vermoeid aan het raken. We hebben de test afgesloten met een cooling-down. Na weer op adem te zijn gekomen was AV’56 fotograaf Huib Boogert gearriveerd. Hij heeft ons in onze 3MTiem kustmarathon sponsorkleding lekker losjes op de foto gezet. Ook dit was onderling gezellig (goede team building). De foto's waren dan ook zo geklikt. We zetten onze dag voort in Nisse bij Jan de Wilde thuis. Van al dat trainen en lachen voor de camera hadden we toch wel honger gekregen. Nu hadden twee leden van het team wat lekkers (mueslirepen en courgette pannenkoeken) gemaakt uit het voedingskookboek van Miriam van Reijen. Dat was smullen! Zo hadden we weer genoeg energie om door te gaan met onze teamdag. 

 

Tijdens de gezonde lunch vertelde Jan ons over de wet van aantrekking/resonantie. Ook legde hij uit hoe je je hartcoherentie meet. Ik vond dit persoonlijk erg leerzaam. Na de lunch hebben we wat core stability en stretch/yoga oefeningen gedaan onder leiding van Frans Daalman. Op het eind moesten we zo ontspannen mogelijk blijven liggen op ons yoga matje, waarna hij met zijn instrumenten liet voelen wat geluid en

trillingen met ons lichaam doen . Dit was voor mij persoonlijk een aparte gewaarwording maar wel heel fijn om dit ook eens te ervaren. Ondertussen was Jan druk aan het meten met zijn hartcoherentie apparaat. De uitkomst was dat iedereen minder gestrest was en meer ontspannen dan daarvoor.

 

Het was weer een leuke, leerzame, sportieve, ontspannen en vooral gezellige bijeenkomst met een fantastisch team marathon atleten! Spreek ons aan… als je meer wilt weten over onze trainingservaringen en opgedane kennis. We delen die graag! We trainen mee bij de Open kustmarathon parcourstrainingen vanaf 10 juli en doen mee aan diverse wedstrijden de komende tijd.