Trainen voor de Kustmarathon en Yoga… Anne-Marie Thomaes

In oktober vorig jaar nam ik het besluit om in 2016 mee te doen aan de Kustmarathon van Zeeland. Als ik iets doe, mezelf een doel stel, dan wil ik het ook goed doen! Vaak gaat mij dat goed af maar af en toe moet een mens ook wel eens een stapje terug durven doen en luisteren naar zijn lichaam. Doorgaans ben ik nogal van het harde werken, maar ook rust is erg belangrijk weet ik inmiddels. En trouwens binnen het 3MTiem word ons dat ook regelmatig voorgehouden.

 

Omdat ik daarbij toch wel wat extra ‘handvaten’ kon gebruiken ben ik toen een yoga traject gestart bij ‘BODY-LINE’. . Voor het lopen van een marathon is het immers ook belangrijk dat je mentaal sterk in je schoenen staat! Het afgelopen jaar heb ik kennis gemaakt met verschillende soorten van yoga waaronder ook yin yoga. Ik dacht eerst dat het niets voor mij zou zijn maar het is echt heerlijk. Je blijft lang in dezelfde houding en zo kun je lekker lang stretchen. Na zo'n les zijn mijn soms wat vanwege het hardlopen stramme spieren weer helemaal soepel en ontspannen. Ook hebben we ons binnen het yogatraject verschillende andere disciplines eigen gemaakt waaronder het 's morgens koud douchen. Vanaf 1 oktober zijn we ermee begonnen en ik doe het nog steeds elke dag. Een goed begin van de dag en ook je spieren vinden het fijn en je bent meteen wakker en fris.

 

In het blok meditatie heb ik ook veel geleerd en heb ik gemerkt dat ik met muziek erg goed kan ontspannen. Zelfs op mijn hotel kamer na een lange vlucht en hard werken rol ik regelmatig mijn matje uit om wat yoga en meditatie oefeningen te doen. Toch wel fijn als je door tijdsverschil 's nachts wakker bent en je hardlooptraining niet kunt doen omdat de fitness in het hotel niet open is. Yoga en meditatie zijn dan een prima alternatief. Zie de fotocollage… gezicht op nachtelijk Peking vanuit mijn hotelkamer, een simpel matje en een nekrol zijn zo uitgerold om mijn oefeningen te doen waar ik ook ben. In de collage ook nog mijn 3MTiem ‘optreden’ in Vlissingen geflankeerd door 3MTiem maatjes Jan de Wilde en Leon Bal tijdens de PZC loop. Deze week ga ik samen met mijn mede yogi vriendinnen een week naar Schoorl. Daar gaan we alles van het afgelopen jaar in praktijk brengen! Maar eerst nog dit weekend in Zoutelande de eerste van de hele serie Open Kustmarathon Parcours trainingen met het 3MTiem. Naar verwachting met een grote groep mede atleten met Kustmarathon 2016 doel!

 

Alle verslagen van het kustmarathon 3MTiem vind je via onderstaande link: http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2016