Terugkijken op een mooie 3MTiem tijd… Anne-Marie Thomaes

Een mooie trainingsperiode… Dat was het zeker, samen met het 3MTiem. In april zijn we begonnen met de trainingen en voorbereidingen voor de Kustmarathon Zeeland 2016. De afgelopen tijd heb ik heel veel geleerd over trainingsschema’s, voeding, positief denken en nog heel veel meer. We hebben elkaar als 3MTiemers leren motiveren, stimuleren en ook steunen als het soms eens niet zo lekker ging. Zo’n intensieve periode als het trainen voor een marathon… en zeker de Kustmarathon brengt ‘ups and downs’ met zich mee. Dat hoort er allemaal bij.

 

We zijn nu klaar voor zaterdag 1 oktober. De dag van de 14e Kustmarathon Zeeland. We hebben er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid en getraind aan de start te staan… en vooral… we hebben er zin in! En het vertrouwen dat het ons gaat lukken om onze Kustmarathon medaille op te halen in Zoutelande. Deze week kan ik rustig bijkomen van een enerverende reis vorige week. Samen met nog 15 andere KLM crewleden was ik gevraagd om de paralympische vlucht van Rio de Janeiro naar Amsterdam te doen. Eerst heb ik met de 3MTiem begeleiders overlegd, want ik zou dan niet bij de laatste bijeenkomst in Amsterdam kunnen zijn. Maar zoals Miriam van Reijen zei: misschien is dit ‘once in a life time’ dus heb ik ja gezegd. Terwijl het Kustmarathon 3MTiem zijn laatste team-meeting en training had in Amsterdam bij Miriam vlogen wij met de KL705 naar Rio. Deze vlucht was relatief rustig omdat we extra crew mee hadden voor de terugreis. Zo’n extra paar handen scheelt toch echt wel. In Rio aangekomen, nog even op het terras wat gedronken en toen naar bed want de volgende dag zou een drukke dag worden.

 

Op zondagmorgen vroeg uit de veren. Samen met 3 andere sportieve crewleden sprongen we op de racefiets voor een 85 km lange fietstocht over de Olympische route waar de Nederlandse dames goud behaalden een paar weken eerder. Een mooie tocht over de Copacabana, langs de stranden, klimmetjes in de bergen en lange afdalingen. Erg leuk om dit te doen. Ik voelde me een beetje een Olympische sporter. Die avond gingen we met de hele bemanning (allemaal uitgedost in het oranje) naar het stadion voor de sluitingsceremonie van de paralympische spelen. TeamNL in het oranje in dat gigantische volgepakte stadion. Als sporter was dit voor mij een echt kippenvel moment! De groep Nederlandse sporters, het Olympisch vuur echt super gaaf om dit mee te maken.

 

Op maandagavond met de “Orange Pride” (een Boeing 777 speciaal voor de Olympisch en Paralympische spelen in blauw en oranje gespoten) naar Amsterdam. Aan boord hadden we het paralympisch TeamNL. De sporters die ik kende van TV of foto’s in de krant hadden we nu als passagier aan boord. Leuk om even met Corné de Koning, de enige Zeeuw in TeamNL te praten en hem in naam van Annet van der Linde, partner van 3MTiem trainer Jan de Wilde en collega van Corné een cadeau aan te bieden.

 

Marlou van Rhijn, Goud op de 100 en 200 meter sprint was ook één van de passagiers tijdens deze vlucht. (foto) Ik heb haar verschillende dingen over het hardlopen kunnen vragen en verteld dat ik op 1 oktober één van de deelnemers ben aan de Kustmarathon Zeeland. Ook liet ze mij trots haar medailles zien. Net als de vele andere sporters die trots waren op hun prestaties en hun medailles. En met heel veel respect…Trots dat kunnen ze zeker zijn want de Paralympische sporters hebben het ontzettend goed gedaan in Rio de Janeiro.

 

Samen met de crew hebben we geprobeerd er voor hen een onvergetelijke vlucht van te maken. Voor mij was dat in ieder geval wel zo! Deze reis zal nog lang in mijn geheugen gegrift staan. Met als groot voorbeeld het succes van deze paralympische ploeg en al hun successen zal ik extra gemotiveerd beginnen aan mijn 3MTiem Kustmarathon Zeeland!