Soms zit het mee en soms zit het tegen… Benito Bostelaar

Vorige week nog bij de 3MTiem meeting in Domburg, waar de balans werd opgemaakt, kon worden geconcludeerd dat alle 3MTiemers op wat kleine pijntjes na allemaal blessurevrij door de intensieve trainingsperiode van de afgelopen maanden waren gekomen.

 

Hoe anders was het een week later, zaterdag 3 september in Evergem (Belgie)… In het trainingsschema wat Jan de Wilde voor alle 3MTiemers individueel heeft gemaakt bij de start van de trainingsperiode 3 maanden geleden, was gekozen voor de halve marathon van Evergem als generale (laatste) wedstrijd voor de Kustmarathon. Maar anders dan een week eerder stond niet het hele 3MTiem aan de start in België. Leon lag met spoed in de tandartsstoel. Frans had luisterend naar zijn lijf besloten niet mee te doen. En Gilles was er wel bij, maar deed ovanwege een sluimerende blessure niet mee. Hij beperkte zich tot supporteren en het maken van foto’s.

 

Caroline (prima gelopen 1u42m) en Anne-Marie (liep een mooi PR: 1u56m43s) deden wel mee en waren dik tevreden met hun eindtijd! En natuurlijk ook trainer Jan deed mee (1u31m33s). Debby verging het echter een stuk minder. Zij moest na 14 km uitstappen, omdat ze ontzettend misselijk was geworden en doorlopen geen optie was.

 

En wat mezelf betreft… Ik ben dik tevreden met mijn eindtijd van 1u42m. Ik was benieuwd hoe ik er voor stond. Ik had in de voorbereiding drie en halve week niet kunnen lopen in verband met van allerlei klussen in huis en vakantie met de kids… Tsja ik moest keuzes maken... Deze halve marathon kwam voor mij als geroepen. We kregen als opdracht mee om rustig te beginnen. Neem tijdig voldoende vocht. Neem je gel-voeding op tijd. En als je kan versnel in de laatste 4 km. Zo gezegd zo gedaan… Ik heb heerlijk gelopen. De eerste 10 km rustig aan gedaan. Ik had de goede groep opgezocht om mee te lopen. We hielpen elkaar goed en hielden elkaar uit de wind. Dat lopen in groepen is ook tijdens de Kustmarathon belangrijk! Het alleen lopen zeker in wedstrijden met parkoersen zoals de Marathon Zeeland vraagt veel meer energie van je wanneer je ervoor kiest om alleen te lopen!

 

In het tweede gedeelte van de halve marathon in Evergem zaterdag kon ik in het tweede gedeelte van de wedstrijd nog wat versnellen, weglopen van het groepje waarin ik liep. Ik kon dat iets versnelde tempo goed volhouden. Sterker nog… de laatste drie kilometer ging ik als een trein! Ondanks windje tegen. Ik had mijn race dus goed opgebouwd. Door rustig te beginnen en een groepje op te zoeken waarin ik goed meekon. Op tijd te drinken en mijn gel voeding te nemen. En… de dipjes die er altijd zijn tijdens wedstrijden door positief te denken te overwinnen kwam ik lachend over de streep… Dat is een heerlijk gevoel…

 

Conclusie: Mijn generale test is geslaagd… En voor mijn mede 3MTiemers en al die anderen in training voor de Kustmarathon die even wat ‘tegenwind’ ondervinden zeg ik… Kop op! En doe mee komende zaterdag met de volgende generale… De 34 km parcours training met start en finish in Zoutelande. Voor Info over deze training zie: http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/bericht:34-km-kustmarathon-parcourstraining