Parcourstrainingen Kustmarathon zijn begonnen…

Jan de Wilde en zijn begeleidingsteam zijn afgelopen zondagmorgen voor de 14e keer gestart met de Parcourstrainingen voor de Kustmarathon. Ruim 100 deelnemers, zelfs van buiten de provincie waren naar Zoutelande gekomen voor de eerste Kustmarathon training van dit seizoen. De traditionele Fartlek training.

 

Vanuit Zoutelande werd onderlangs de duinen in zoals Jan dat noemt… moppentempo gestart richting Westkapelle. Naar de tank uit de 2e Wereldoorlog. De plek ook (het 36 kilometer punt van de Kustmarathon) waar deze marathon haar onderscheidend karakter aan te danken heeft. Als je de tank voorbij bent dan ga je je medaille ophalen in de Langstraat in Zoutelande is wat Jan aan wie dat horen wil altijd vertelt! En ja… zo is het ook…! Iedereen die al eerder de Marathon Zeeland heeft uitgelopen weet het… Na de tank word het knokken en doordouwen… Maar dan nog uitstappen… never nooit niet!

 

Maar goed… dit is een verslagje van de eerste training. Deze eerste training stond in het teken van het elkaar wat beter leren kennen. De techniek van heuvel op en af lopen, hoe je energie zuinig door los zand kunt lopen, trap op en af en nog verschillende versnellingen over de duinen en het strand. Volgende week training no.2. Vanuit Oostkapelle word dan om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats (betaald parkeren) aan het einde van de Duinweg in zeven verschillende tempogroepen gestart voor een twee uur duurloop. Voor aanvang van de training kunnen bidons en voeding worden afgegeven voor de verzorging onderweg. Na afloop niet vergeten je bidon weer op te halen. Wie mee wil doen… iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan deze trainingen verbonden.

Note: Voor wie er interesse in heeft. Op de Facebookpagina Marathon Zeeland / Kustmarathon vind je een uitgebreid fotoverslag van de eerste Kustmarathon training van dit seizoen.