Miriam van Reijen verdedigt haar Kustmarathon Zeeland titel niet dit jaar

AMSTERDAM; Nee dit jaar doe ik niet mee! Vertelde Miriam zondag in Breskens bij de eerste teammeeting van het Kustmarathon 3MTiem. En nee… dat heeft niets te maken met de te verwachten zwaardere omstandigheden ten opzichte van vorig jaar.

Ik heb nog steeds dat geweldige ‘in-flow’ gevoel van mijn eerste Kustmarathon Zeeland ervaring. Vertelde ze. Bij toeval was ik in contact gekomen met Jan de Wilde die me vroeg mijn voedingskennis aan ‘zijn’ kustmarathon 3MTiem over te brengen. Hij stelde me voor om dan tegelijk ook maar zelf mee te doen met de Kustmarathon. Ik moest me niet richten op een marathontoptijd vertelde hij. Kom eerst maar eens een parcours-verkenningsloopje meedoen adviseerde hij. En zo rolde ik ‘de zwaarste en mooiste marathon van Nederland’ in.

Wat heb ik genoten, wat was het prachtig, dat enthousiasme van het publiek … geweldig! Dat unieke gevoel van een marathondag waarop alles lukt en goed voelt… En dan ook nog mijn naam gegraveerd in een winnaarstegel op de dijk in Zoutelande. Dat gevoel, die ervaring wil ik nog een beetje vasthouden. En bovendien richt ik me dit jaar iets meer op de duathlon. Het EK komt eraan. Ook is deel 2 van mijn Kookboek voor hardlopers www.arbeiderspers.nl net uitgekomen en ben ik nog aan het promoveren..

Maar… het eerste weekend van oktober -Het Kustmarathon Zeeland weekend- ben ik erbij, zien jullie me als supporter langs het parcours. Ook draai ik mee in de begeleiding van het Kustmarathon 3MTiem en hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de hardloopprestaties door betere voeding en alles wat daarmee samenhangt.