Mijn eerste ervaringen in het 3MTiem… Debby Elstgeest

De start is er… mijn eerste weken als Kustmarathon 3MTiemer zitten erop. Mijn doel is duidelijk. Ik wil zaterdag 1 oktober a.s. gezond en goed getraind mijn Kustmarathon Zeeland lopen en mijn medaille in de Langstraat in Zoutelande ophalen.

 

Zondag 24 april hadden wij, het kustmarathon 3MTiem onze eerste bijeenkomst in de praktijk bij Frans Daalman in Breskens. Het was onze eerste team ontmoeting, erg spannend. Wie ga je ontmoeten en wat krijg je te horen. En wat wordt er van je verwacht. Mijn eerste indruk was zeer positief. Het 3MTiem blijkt een stel fanatieke sporters te zijn en heeft enthousiaste begeleiders. Iedereen heeft er zin in en het doel is duidelijk! Samen trainen onder goede begeleiding naar de komende Kustmarathon Zeeland. We kregen deze teamdag veel informatie over lichaam, spieren, voeding en geest. Heel veel om over na te denken……en te lezen.

De afgelopen weken heb ik in overleg met trainer Jan de Wilde mijn nieuwe trainingsschema opgepakt, dit viel niet mee. Mijn herstel van de marathon van Parijs koste best wat tijd en energie. Ondertussen ben ik lekker een weekje met vakantie geweest en heb goed bijgetankt en genoten van mooie duurloopjes en trainingen op de Veluwe.

 

Heerlijk toe getraind naar zondag 8 mei. De Meidoornloop in Nisse waar wij als 3MTiem onze eerste wedstrijd zouden lopen. De meidoornloop op moederdag begon goed voor mij. Ik werd heerlijk verwend door mijn kinderen! De tempratuur liep deze dag behoorlijk op, we werden om 1 uur verwacht bij Jan de Wilde. Hier werden we gastvrij ontvangen door Annet van de Linde (vriendin van trainer Jan de Wilde) Frans Daalman en niet te vergeten Jan van Doorn. Na wat te hebben bij gepraat en onze trainingservaringen te hebben uitgewisseld gingen we van start met de warming-up. Een rondje rond Nisse inlopen en de spieren rustig oprekken. En niet te vergeten op de foto.

 

Om twee uur gingen we van start. Het rondje werd dit jaar in omgekeerde richting gelopen en er werd eerst een eerste rondje rond het markveld van Nisse gedaan. Dit vond ik zelf erg prettig. Zo verspreid het peloton lopers zich wat beter en was er meer ruimte om te passeren. Het lopen ging goed alleen was het erg warm. Blij dat ik een flesje drinken bij me had. Advies… train jezelf erin om bij warm weer met een flesje water te lopen! Ik heb geprobeerd goed te doseren. Want de opdracht zat hem in de staart voor ons. Zodra we het heggengebied (de meidoorns bloeiden trouwens prachtig!) uit kwamen en het bord van Nisse in beeld kwam moesten we op maximale hardslag lopen tot aan de finish. Dat was behoorlijk pittig! Mijn maximale hartslag was 208.

 

Mijn finishtijd was 42min en 04sec. Gezien de tempratuur was ik daar best tevreden mee. Bij de finish kwamen alle 3mtiemers weer bij elkaar en onder begeleiding van Frans werd nog een rondje uitgelopen. De spieren rustig gerekt en een pakje soja melk gedronken om de spieren te herstellen. Mijn eerst officiële loop als 3MTiemer zit er op. Nu weer lekker verder trainen naar de volgende ontmoeting. Iedereen die inmiddels in training is voor de kustmarathon heel veel sportplezier en succes toegewenst.

 

Note:

De werkgever van Debby Elstgeest, Thuiszorg organisatie SVRZ plaatst de artikeltjes over haar 3MTiem ervaringen door op hun site en facebook pagina. Debby kan dus ‘bouwen’ op breed support vanuit haar thuisfront!