Mellow Sunday… de laatste Zondag parcourstraining zit erop

Met de Mellow Sunday training hebben zo’n 150 deelnemers en het 3MTiem afscheid genomen van de zondagmorgen Kustmarathon Parcourstrainingen. Vanaf 9 augustus gaan ze met de trainingen op het Kustmarathon parcours verder op de woensdagavonden! Tijd voor een korte terugblik op wat is gepasseerd en over wat nog gaat komen.

 

Nu… midden in de vakantietijd neemt ook een deel van het 3MTiem even wat ‘gas’ terug. Even wat meer ruimte in het trainingsschema… een pas op de plaatst en wat meer tijd voor zomer-ontspanning. Al gaan de hardloopschoenen wel mee op vakantie! Dat mag ook wel want al in april is het 3MTiem begonnen met ‘de reis’ richting de Kustmarathon 2017. In Breskens werd met elkaar kennis gemaakt, vond een eerste bodycheck plaats door Frans Daalman en werden de eerste gezamenlijke hardloop kilometers over het nog frisse strand gemaakt. In Goes op de atletiekbaan was de tweede teammeeting. Daar werd een conditietest gedaan waarmee Jan de Wilde aan de gang kon om op de persoon geschreven trainingsschema’s voor alle 3MTiemers te maken. En er werd door de groep kennis gemaakt met Miriam van Reijen die uitgebreid vertelde over de juiste voeding gedurende de trainingsperiode en marathon. Jan had ook het één en ander te vertellen over het In Flow zijn/lopen en werd er genoten van een rustgevende rek- en stretch sessie verzorgd door Frans. Ook werd er door het 3MTiem meegedaan aan wedstrijdjes in Nisse, Biervliet, Zoutelande, Yerseke, Haamstede en Vlissingen. Als 3MTiem nemen we onze ‘rol’ als Kustmarathon ambassadeurs serieus! Zie ook het 3MTiem 2017 Blog op www.marathonzeeland.nl

 

Inmiddels is het team aardig aan elkaar gewent en is er echte spirit en een goede vipe onder elkaar. Ieder vanuit zijn eigen karakterstructuur en met zijn/haar eigen marathondoel… Roy, altijd even enthousiast, druk baasje en met een hoop energie. Mariëlle rustig, ingetogen ‘de kat uit de boom’ kijkend. Marlous een echte ‘spring in’t veld’ en met veel heerlijke humor. Chantal enorm gedreven en genietend van het als groep met elkaar optrekken. Patrick schijnbaar de rust zelve maar ook hij komt steeds meer in zijn element en heeft die heerlijke droge humor van het Zeeuws-Vlaamse land… En natuurlijk Peter, de man die zich niet zo makkelijk ‘onder zijn pet’ laat kijken. Serieus bezig maar helaas als enige van het 3MTiem kampend met een hardnekkige achillespees blessure.

 

Wat gaat nog komen

Na de vakantieperiode staan nog een tweetal 3MTiem bijeenkomsten op het programma en word er op zondag 10 september de generale wedstrijdtest gedaan in het Nederlandse Deurne waar een halve marathon word gelopen. En natuurlijk… ze zijn erbij op alle woensdagavond parcourstrainingen. Te beginnen op 9 augustus met een training van 2u30 vanuit Zoutelande. Er word om 18.00 gestart vanaf de grote parkeerplaats bij de voetbalvelden aan de Westkapelseweg. Zoals inmiddels wel bekent kan iedereen met Kustmarathon doel zonder kosten meedoen aan deze trainingen.

Het 3MTiem en haar begeleidingsteam wenst iedereen een hele fijne vakantie periode en vergeet niet zo af en toe toch ook wat trainingskilometertjes te maken! De 15e Kustmarathon Zeeland op 7 oktober komt immers al aardig dichtbij!

Voor wie nog niet heeft ingeschreven maar wel wil meedoen aan de Kustmarathon. Wacht niet te lang meer met inschrijven! De inschrijving sluit op 23 augustus en de deelnemerslimiet komt al behoorlijk in zicht!

Op de foto het 3MTiem met van links naar rechts: Roy Klop Bruinisse, Miriam van Reijen Amsterdam, Peter Schouwenaar Koudekerke, Patrick Vervaet Sint Jansteen, Frans Daalman Breskens, Marielle Simonse Goes, Chantal van de Guchte Renesse, Marloes Saaman Zoutelande en Jan de Wilde Nisse.