Meidoornloop Nisse… Gilles Verschure

Zondag 8 mei hebben wij, het 3MTiem, voor de eerst dit seizoen richting de Kustmarathon deelgenomen aan een wedstrijd. Weliswaar geen grote afstand, 7,8 kilometer. Echter de kop is er wel af. Om 13.00 uur werden we warm (letterlijk en figuurlijk) verwelkomd door de Annet, de vrouw van Jan de Wilde. 

 

Na het omkleden (helaas vanwege productieproblemen nog niet in onze 3MTiem sponsor kleding), begonnen we onder leiding van Frans Daalman aan de warming up. Toen was al duidelijk dat het een pittig loopje zou worden, wat was het heet. Laat ik daar nou niet zo goed tegen kunnen, zeker omdat het de eerste warme dag sinds vorig jaar was! Frans gaf de opdracht mee om in D3 te lopen en de laatste paar honderd meter van de wedstrijd voluit te gaan om te zien wat ieders maximale hartslag is.

 

Om 14.00 uur klonk het startschot en weg waren we, ieder voor zich. Eerst een rondje rond de kerk en daarna de mooie omgeving in de Zak van Zuid-Beveland rond Nisse in.  Door me goed op het lopen te concentreren (chirunning) kon ik de warmte vergeten. Ik ben zeer tevreden over het resultaat! Ik heb ondanks de hitte sneller gelopen dan ik had gedacht. Waarschijnlijk hebben ook de recepten uit het kookboek van Miriam van Reijen hieraan bijgedragen. De dag voor de loop heb ik namelijk een heerlijke quinoa met spinazie (superfood) gegeten.

 

Mijn  maximale hartslag was 185, één slag meer dan de vorige test in Breskens. Dit vormt dus een betrouwbaar uitgangspunt voor de op te stellen trainingsschema’s door trainer Jan de Wilde.

 

Uitslagen Meidoornloop 2016

http://www.av56.nl/wedstrijd/uitslagen/file/result/item/uitslag_meidoornloop_2016.html

 

Fotoverslag

http://www.av56.nl/fotoalbum/action/view/catid/747

  

Het 3MTiem neemt naast alle Open Kustmarathon parcourstrainingen deel aan de volgende wedstrijden;

Zaterdag 25 juni 10 km Familieloop Vlissingen

Woensdag 6 juli 10 km Zoutelande

Woensdag 13 juli 10 km Yerseke

Woensdag 3 augustus 8 km Vlissingen

Zaterdag 3 september ½ marathon Evergem (B.)

En uiteraard…Zaterdag 1 oktober  De Kustmarathon Zeeland