Ladiesruntrainer Henk Leeftink aan het woord...

Ik ben Henk Leeftink en sinds 2012 ben ik één van de trainers van de Ladiesrun. Wij zijn met z’n vieren begonnen als trainer: Rens Bostelaar; John Gueqierre; John Overweel en ik. Inmiddels is de samenstelling van het trainerscorps wat veranderd en verzorg ik samen met John Overweel en Caroline Veringa de trainingen.

Ik ben in 1978 met atletiek begonnen bij Dynamo’70 te Middelburg (de voorloper van Dynamica). Ik heb zo’n beetje alle afstanden wel gelopen: van 60 meter sprint tot en met de marathon en alles wat daar tussen zit. Aan loopervaring heb ik geen gebrek.

 

In 2010 ben ik begonnen als trainer bij Dynamica. Ik heb toen tijdelijk de seniorengroep getraind op de atletiekbaan in Middelburg. Af en toe val ik nog wel eens in om training te geven op de atletiekbaan in Vlissingen.

Om mijzelf verder te ontwikkelen in het trainersvak heb ik samen met John Overweel en nog twee trainers van Dynamica de cursus Looptrainer 3 van de Atletiekunie gevolgd. Sinds 2013 train ik samen met John Overweel een hardloopgroep voor dames bij Dynamica op de woensdagavond. Wij zijn deze groep gestart omdat er na de Ladiesrun trainingen bij een aantal dames behoefte was om in de winter door te trainen.

 

De trainingen voor de Ladiesrun vond ik vanaf het begin al erg leuk om te doen. Het leuke is dat de dames die komen trainen allemaal erg enthousiast meedoen en zich graag willen verbeteren. En het is een mooie omgeving om in te trainen. Het hoogtepunt is natuurlijk de vrijdagavond van de Ladiesrun wanneer de dames alles wat wij ze geleerd hebben daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen. Wij moedigen ze allemaal graag aan om daarna los te gaan in de feesttent.