Kustmarathon Zeeland krijgt 1e Ladiestrail van Nederland

Tijdens de Ladiesrun op 2 oktober a.s. vindt de 1e Ladiestrail in Nederland plaats. Een unieke prestatietrail over 15 kilometer, als onderdeel van de Kustmarathon Zeeland. Deze trail is de eerste trail, speciaal voor vrouwen in Nederland.
De Ladiesrun bestaat sinds 2006 uit een 5 en 10 kilometer-run. Na 12 edities wilde de Ladiesrunorganisatie graag een vernieuwend element aan de Ladiesrun toevoegen. Na een enquete onder (oud-)deelneemsterss kwam naar voren dat er behoefte is aan een langere afstand. Maar tevens aan een afstand die zwaar is; dus onverhard parcours.
De toevoeging kan bij in de inschrijving op 1-1-20 gekozen worden. De route van het parcours zal voornamelijk bestaan uit duinen en strand en kent hoogteverschillen tot 225 meter. Totaal gaat zo'n 90% van de Ladiestrail over onverhard parcours. 
Deze trail past perfect in het gedachtengoed van Marathon Zeeland, die te boek staat als de mooiste en zwaarste van Nederland. Door de 1e ladiestrail van Nederland krijgt de Ladiesrun en daarmee ook de Kustmarathon een unieke prestatieloop erbij én een mooie toevoeging aan het aanbod.