Kustmarathon Parcourstraining 2 is inmiddels geschiedenis…

Onder een kustwerk met giga grote hoofden die het bankje en de boompjes op ‘onze’ kustmarathon parcourstraining verzamelplaats in Oostkapelle hebben vervangen, kon Jan de Wilde zondagmorgen ruim honderd atleten verdelen over 7 verschillende tempogroepen. 

 

Deze 2 uur durende training was na de fartlek training van vorige week de eerste echte lange duurtraining. Om 10:00 uur werd gestart vanaf de grote parkeerplaats aan het einde van de Duinweg in Oostkapelle. Zoals ieder jaar is het deze eerste paar trainingen nog een beetje aftasten en elkaar nog wat beter leren kennen. Nadat Jan op basis van de recente halve marathontijden van de atleten de groepen had geformeerd, konden ze starten. Zoals bekend is het de bedoeling om tijdens de training als groep bij elkaar te blijven! Bij twijfel over de juiste groep is het verstandig te kiezen voor de langzamere groep en in die groep ook de betreffende training af te maken. Blijkt tijdens de training dat je toch in een wat snellere groep mee kunt, stap dan de eerst komende training over naar de snellere groep. Het is niet de bedoeling om tijdens de training van de ene naar de andere groep te hoppen. Ook alleen lopen is niet de bedoeling. Het thema is immers – Samen uit, Samen thuis - !. Jan de Wilde zal hier de komende trainingen extra aandacht aan besteden en daar waar nodig corrigeren.

 

Ook heeft elke tempogroep een 'groepsaanvoeder’. Zij zijn bekend met het trainingsdoel/programma en worden daarover door Jan steeds op de hoogte gehouden. Ook hebben zij voor situaties waarbij hulp nodig is een telefoon en het nummer van de verzorgingspost voorhanden. Volgende week zondagmorgen… Kustmarathon Parcourstraining no 3. Dan word gestart vanaf de parkeerplaats bij ‘De Parel’ in Domburg (betaald parkeren) voor een training van 2uur en 15min. Wie wil meedoen is welkom… er zijn geen kosten aan deze trainingen verbonden… wel is er een giftenbus waarin een bijdrage kan worden gestopt bestemd voor de benzine- en verzorgingskosten van de trainer en het verzorgingsteam.

Binnenkort via deze site een verslag geschreven door Frans Daalman waarin hij vertelt over de Yoga avond die het 3MTiem heeft gedaan en het belang van Yoga/Stretchen voor hardlopers… Lees aanrader!