Kustmarathon gaat mobiel

Kustmarathon gaat mobiel

27-09-2013 

Zaterdag 5 oktober gaat het jaarlijkse Zeeuwse Kustmarathonweekend weer van start. Met nog een week te gaan, is de ‘marathon-koorts' officieel losgebarsten en ook op het internet is dat duidelijk te merken. Vooral veel smartphone- en tablet-gebruikers weten de website te vinden. Samen met de organisatie spelen we hier slim op in door een mobiele website te lanceren.

 

Dubbele cijfers
De Kustmarathon- website trekt dit jaar weer veel bezoek. Daar waar het gemiddelde bezoekersaantal in de zomermaanden nog op 300 bezoekers per dag lag, is dat inmiddels fors gestegen naar ruim 1.000 bezoekers per dag. Opmerkelijk is dat ook het aantal mobiele bezoekers enorm is toegenomen. Was dit vorig jaar nog 16%, is het nu al 30%! Reden genoeg om alle smartphone en tablet-gebruikers te bedienen met een mobielvriendelijke variant van www.marathonzeeland.nl met daarop de belangrijkste informatie.

 

Modern of vanzelfsprekend?
Een mobiele website is al lang niet ‘nieuw' meer, maar ook zeker nog geen vanzelfsprekendheid. Veel websites zijn nog niet afgestemd op gebruik via tablets of smartphones. Een gemiste kans, want het aantal mobiele bezoekers neemt nog altijd een vlucht. Een mobiele website hoeft overigens niet veel informatie te bevatten of volledig te zijn, maar het snel kunnen raadplegen van belangrijke informatie als een telefoonnummer, adres, routebschrijving of programma via je mobiel is wel erg handig.

 

Bekijk de (mobiele) website op: www.marathonzeeland.nl