‘Kriebels’ vanwege Ajax… maar toch was het 3MTiem present in Biervliet

Woensdagavond was een deel van het 3MTiem niet alleen bezig met de geplande wedstrijd in Biervliet. Niet alles is te voorzien, moest Jan de Wilde zijn 3MTiem  voorafgaand aan de Stadsloop in Biervliet melden. Als hij vooraf had geweten van het huzarenstukje van diezelfde avond in Stockholm dan had hij zeker deze wedstrijd niet opgenomen in het wedstrijd/trainingsschema…. Trainen voor de Kustmarathon betekent soms ‘offers’ brengen.

 

Hoe dan ook… Alle 3MTiemers waren erbij in Biervliet. En dat bleef niet onopgemerkt bij de 170 deelnemers, de toeschouwers en wedstrijdspeaker in dit mooie stadje. Afhankelijk van hun gelopen wedstrijd het weekend ervoor, kon gekozen worden voor de 10- of 5 km. Deze wedstrijd werd met hartslagmeting gelopen. Voorafgaand aan de tweede trainingsbijeenkomst op de atletiekbaan bij AV’56 werd een inschatting gemaakt hoe de atleten ervoor staan qua conditie. Het was warm in Biervliet. Al dagen van te voren werd via de 3MTiem app aangeraden om voldoende te drinken. Meer drinken is niet alleen gezond, maar laat het lijf (nieren en blaas) wennen aan grotere hoeveelheden te verwerken vocht. De behoefte aan de juiste vochtopname en het verwerken daarvan is voor iedereen verschillend. Jan, Patrick en Peter liepen hun 10km keurig in vlak tempo en Marielle, Roy, Marloes en Chantal kozen voor de 5 km. Het bochtige parcours met een aantal pittige heuveltjes van 2,5 km door de straatjes was best pittig. Alle 3MTiemers liepen hun wedstrijd in vlak tempo zoals Jan de Wilde ze als opdracht had meegegeven. Al met al een prima opwarmertje voor de komende wedstrijden van het Stratencircuit waaraan het 3MTiem mee gaat doen. De eerste wedstrijd uit deze serie is op 5 juli in Zoutelande.

En voor wie het weten wil… Het 3MTiem 2017 heeft 3 Ajax fans en 3 Feyenoorders in de gelederen.

Bij de foto: Het 3MTiem na afloop van de wedstrijd, voor hun cooling-down en voor het bier bij de gezellige derde helft in de gezellige Biervlietse kroeg.