John Overweel - Ladiesruntrainer aan het woord

Mijn naam is John Overweel en kom uit Middelburg. Ik heb ondertussen zo’n 40 jaar loopervaring van de 1500 m. tot en met de marathon. Ben trainingen gaan geven om mijn ervaring van al die jaren door te geven aan andere atleten. Het was dan ook de reden, waarom ik bij de Atletiek Unie mijn diploma Looptrainer ben gaan halen, zodat ik verantwoord de trainingen kan verzorgen.

 

Sinds 2012 in wisselende samenstelling een van de trainers van de Ladiesrun, echter wel vanaf het begin al met Henk Leeftink.

Geef al jaren training bij Dynamica aan de Gold-groep (groep ochtend lopers Dynamica, ong. 50 atleten) op dinsdagmorgen en aan de Ladiesnight groep (afstand 5 t/m 10 km) op de woensdagavond, dit laatste ook in samenwerking met Henk. Soms ook nog als invaller voor de dinsdagavond groep.

 

Mijn motivatie om training te geven aan de Ladiesrun groep is, omdat de dames altijd een zeer enthousiaste groep zijn en heel dankbaar na iedere training. Ze moeten over het zeer gevarieerde parcours lopen en daar wil ik ze graag bij helpen. Je rent van de weg, duin op, strand over,  trap op en af, hier komt nog al wat bij kijken. Als je al de technieken hiervoor onder de knie hebt en toepast, loop je een stuk makkelijker. Je kan dan ook van deze loop genieten.

En hoe leuk is het niet om medewerking te geven aan een geweldig mooi Zeeuws evenement, met het hoogtepunt voor ons, natuurlijk op de vrijdagavond.