Het was weer een onvergetelijke ‘reis’… Jan de Wilde

“De echte winnaars zijn de verliezers die nooit opgeven”. Nu… een aantal weken na de Kustmarathon Zeeland 2016 zijn er 3MTiemers die nog steeds op een ‘wolkje’ zitten! En er zijn er die met wat gemengde gevoelens aan de marathon terug denken. Ter afsluiting van de Kustmarathon 3MTiem-reis 2016 een korte evaluatie.

Debby Elstgeest liep een hele goede marathon. Ze bleef tijdens de hele marathon energie houden en kende niet of nauwelijks moeilijke momenten. Ze liep de marathon volgens het boekje.

Anne-Marie Thomaes liep haar eerste marathon en zat de hele wedstrijd in een flow. Ze liep een perfecte race en had 42 km een glimlach op haar gezicht. Caroline Veringa had een goede voorbereiding achter de rug zonder blessures, maar na 23 km begon haar knie wat op te spelen waardoor ze iets in tempo moest gaan minderen. Leon Bal liep in de voorbereidingswedstrijden een PR op de 10 km en was dus goed in vorm. Tijdens de duurlopen was het moeilijk voor hem om de juiste keuzes te maken voor wat betreft zijn voeding- en drinkgewoonten. Dan maar zoals hij het altijd deed met het risico op kramp. En dat gebeurde ook. Hij is op karakter naar Zoutelande gelopen.

 

Gilles Verschure was de 2e debutant in ons 3MTiem. Hij startte iets te voortvarend en had veel moeite om over het strand te komen. Dat resulteerde in een energieklop in de Mantelinge bij Domburg. Hij had geen energie genoeg meer om op een normale, verantwoorde manier zijn marathon uit te lopen. Benito Bostelaar had een voorbereiding met ups en downs maar was op het moment van de marathon er helemaal klaar voor. Door een onverwachtse beweging op de pijlerdam kreeg hij wat last van z’n heup en lies en dat werd op het strand steeds erger waardoor hij niet meer verder kon.

 

Wij… Miriam van Reijen, Frans Daalman en Jan de Wilde als begeleiding hadden er aan de start in Burgh het volste vertrouwen in dat iedere 3MTiemer de marathon op zijn eigen niveau zou kunnen uitlopen… Zo blijkt maar weer, het lopen van een marathon is altijd anders en vooraf niet te voorspellen! De eindtijd van een 10 kilometer wedstrijd of een halve marathon is meestal op 1 á 2 minuten nauwkeurig te voorspellen. Het lopen van een marathon is soms keihard en onvoorspelbaar, ongrijpbaar en kent vele ‘valkuilen’… Dat zijn ‘de wetten’ en het mystieke van de marathon, daar moet je respect voor hebben.

 

De ‘reis’ met het 3MTiem 2016 zit er op.

Wij… Miriam, Frans, Jan en Jan, als begeleiders van het team hebben een fantastische reis ‘mee gelift’ met de 3MTiemers en onze ervaring en kennis zo goed mogelijk overgebracht de het afgelopen half jaar. We hebben er van de eerste tot de laatste minuut van genoten. Bedankt Debby, Caroline, Anne-Marie, Benito, Gilles en Leon voor jullie enthousiasme, inzet en het delen van jullie ervaringen met ons.

Dit is de laatste bijdrage aan het Kustmarathon 3MTiemBLOG 2016. Het gehele blog is blijvend terug te lezen via: http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2016. Wij willen alle lezers van het blog bedanken voor hun in het Kustmarathon 3MTiem 2016 getoonde interesse. Ook bedanken wij met name de Atletiekverenigingen DeltaSport en AV’56 voor doorplaatsing van de 3MTiem verslaglegging via hun verenigingsites en social media. Hierdoor hebben wij -heel gericht- vele kustmarathondeelnemers en hun supporters in hun voorbereidingsperiode verslag kunnen doen van onze trainingservaringen en de tips en adviezen kunnen delen met velen!