Getrakteerd worden op het mooiste avondlicht van Nederland… genieten!

Elk jaar opnieuw komt ie voorbij…de drie uur avondtraining die komende woensdagavond gelopen wordt. Het is een ‘mijlpaal’ midden in het trainingsprogramma richting de Kustmarathon (start om 18:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de voetbalvelden in Zoutelande). De schilders Toorop en Mondriaan werden er al door geïnspireerd. En sinds de Kustmarathon parcourstrainingen er zijn, worden de deelnemers aan deze training getrakteerd op een magnifieke zonsondergang wanneer ze op het strand van Oostkapelle en door de Mantelinge bij Domburg lopen!

 

Na een wat kwakkelend koel weekend maakt Zeeland zich op voor een mooie warme zomerweek met op woensdag temperaturen rond 28 á 30 graden. Uiteraard met verkoeling in de avond. Zoals elk jaar zijn er bij deze langste avondtraining twee verzorgingsposten! Het het verzorgingsteam  bij de vogeluitkijkpost op de Westkapelse zeedijk en het team van DeltaSport die de verzorging in De Mantelinge in Domburg voor rekening nemen. Voor aanvang van de training kun je dus voeding/drinken afgeven voor twee posten…Zeg het voort… deel dit bericht! En vergeet niet na afloop van je training je bidons weer op te halen!

 

Een volgende ‘mijlpaal’ in het parcourstrainingprogramma is de 34 kilometer training op zaterdag 10 september vanuit Zoutelande, start om 10:00 uur. Verzamelen onderaan de trap in de Langstraat! ‘Grandcafe De Fiets’ en de groenten/fruitman van de markt in Zoutelande sponsoren zoals gebruikelijk weer de bouillon en het fruit. De ervaring heeft ons geleerd dat aan deze training ook veel atleten deelnemen die van verder weg komen en niet de mogelijkheid hebben om de avondparcourstrainingen mee te doen. Iedereen is welkom en kan meedoen! Het zijn wel groepstrainingen! Er wordt in diverse tempogroepen met als motto –Samen uit, Samen thuis- getraind. Er zijn geen kosten aan deze trainingen verbonden. Wel is er een giftenbus waar naar eigen inzicht een bijdrage gestopt kan worden voor de gemaakte onkosten van de trainer en organisatieteam. Aanrader ook voor supporters van de deelnemers aan deze training om mee te komen en vanaf het terras van ‘De Fiets’ de deelnemers te zien finishen.

 

Nieuw dit jaar… als afsluiting van alle trainingen verzorgd Frans Daalman voor wie mee wil doen een Stretch sessie!

Het wordt warm deze week. Lees/herlees het eerder op deze site gepubliceerde artikel –Drinken, drinken…Drinken- via deze link nog eens!

http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/bericht:drinken-drinken-drinken