Eerste kennismaking door Gilles Verschure

Zondag 24 april zijn we als 3Mtiem voor het eerst bij elkaar gekomen in de praktijk van Frans Daalman in Breskens. Naast kennismaking met onze overige begeleiders trainer Jan de Wilde en voedingsadviseuse Miriam van Reijen. En natuurlijk de andere loopsters en lopers van het 3MTiem 2016 hebben we veel informatie uitgewisseld over komende marathontrainingen, mentale training, medische verzorging en voeding. Wij als Kustmarathon 3MTiem worden de komende maanden begeleidt richting ons Kustmarathon doel. Voor onszelf een bijzondere ervaring om dit als gezamenlijk doel te hebben. Maar ook omdat wij tijdens de komende trainingen en wedstrijden graag met wie daar interesse voor heeft onze ervaringen willen uitwisselen.

 

Na de gezamenlijke lunch hebben we natuurlijk ook onze loopschoenen aangetrokken. Eerst een korte fotosessie en daarna de duinen in en het strand op in de omgeving van Breskens. Zoveel mogelijk in een frequentie van 180 passen per minuut. Onderweg hebben we training en uitleg gehad over het stretchen van de spieren, belangrijk als blessure preventie. Ook los zand lopen, traplopen en het lopen in tempo wisselingen kwamen deze eerste training aan de orde. Heerlijk om te voelen wat dat met je lijf en geest doet. Dit trainen in groepsverband. Dat motiveert je en ik ben ervan overtuigd dat het je helpt bij je trainingsopbouw richting 1 oktober.

 

Aan het eind van de loopsessie nog een maximale hartslagtest uitgevoerd. Op basis hiervan kun je je persoonlijke intensiteit bij de verschillende trainingsvormen bepalen.

 

Nadat we nog uitleg hebben kregen over de belangrijkste rompstabiliteitsoefeningen voor hardlopers konden we om 17 uur terugkijken op een zeer geslaagde, gezellige en leerzame dag. Voor mijzelf is deze dag een extra stimulans geweest om het uiteindelijk doel het op 1 oktober gezond en wel en met plezier uitlopen van mijn Kustmarathon te bereiken.