Een marathon lopen dat doe je niet zomaar even! … Anne-Marie Thomaes

Drie weken geleden ben ik begonnen bij het 3MTiem. Hiervoor heb ik me  opgegeven en tot mijn plezier werd ik geselecteerd. Al vele jaren ben ik een fanatieke loper maar trainen voor een marathon is toch wel wat anders en doe je zeker niet alleen. Vandaar dus dat ik met plezier meedoe in het 3MTiem.

 

Waar ik voorheen wel eens dacht, oh ik doe morgen wel mijn training, of ik loop nog wel wat extra kilometers op een andere dag... Is het nu toch allemaal een stuk anders... Een trainingsschema van Jan de Wilde met o.a. 2x in de week een intervaltraining. Ik deed dat eigenlijk nooit. Ik vond dat niet echt leuk en deed alles (met uitzondering van wedstrijden) altijd maar een beetje in mijnzelfde gezellige praattempo. Maar deze trainingen zijn heel anders… Er wordt heel veel getraind in verschillende interval tempo's. De tijd vliegt zo voorbij en het is leuk om te doen merk ik. Mijn horloge met hartslagmeter is daarbij wel erg makkelijk. Zo kan ik makkelijk zien of ik in de goede zone train. Vorige week heb ik de stadsloop in mijn geboortedorp Biervliet gelopen (altijd spannend voor eigen publiek). Het was erg warm en ik had moeite met mijn ademhaling. Ik liep daardoor niet lekker dus. Maar dat hoort er natuurlijk ook wel bij… al ben ik dan even niet de gezelligste thuis.

 

Ja ook mijn gezin doet een beetje mee aan ‘mijn’ marathon doel! Vorige week zondag had ik aan mijn man gevraagd of hij mij wilde komen ophalen op Schiphol. Ik kwam om 11uur terug uit Mexico. Ik zou dan nog net op tijd kunnen zijn om mee te doen aan de Meidoornloop in Nisse (Zeeland)! Het 3MTiem 2016 zou daar voor het eerst als team aan een wedstrijd deelnemen. Ik had overigens nog nooit een wedstrijd gelopen na een nacht werken aan boord van het vliegtuig. Mijn collega's waren wel heel meelevend en ik kreeg de 2e rustperiode zodat ik toch nog even 2 uurtjes kon rusten aan boord! In Nisse heb ik lekker gelopen en het was leuk samen met het 3MTiem de warming-up en de wedstrijd te doen. Volgende keer wel mijn horloge goed opladen, want nu wist ik mijn maximale hartslag niet. Beter voorbereiden voor de wedstrijd dus... weer wat geleerd! 's Avonds vroeg naar bed, want ik merk dat het heel belangrijk is om op tijd mijn rust te nemen. Slapen ging me altijd al wel goed af maar nu zeker.

 

Tijdens het pinksterweekend zijn we met het gezin in Brabant in een huisje geweest. Lekker even er tussen uit maar natuurlijk wel de hardloopschoenen mee! Vanmorgen mijn herstelloop van 5 km gedaan en morgen een lange duurloop. Heerlijk hier in de bossen!

 

Note: De Kustmarathon 3MTiem ervaringen van Anne-Marie worden ook op het KLM personeelsblog gepubliceerd.