Een droom die uitkomt

We gaan met ons 3MTiem een mooie trainingstijd tegemoet! Mijn wens om in teamverband voor de Kustmarathon te trainen is realiteit geworden! Na de eerste teammeeting is ieder voor zich begonnen met het trainingsschema. Regelmatig doen we via mail en telefoon aan Jan de Wilde en Frans Daalmanverslag van onze trainingservaringen. Miriam heeft al diverse voedingssuggesties gegeven en ook via onze groepsapp wisselen we allerlei trainings- en voedingsinfo met elkaar uit. Afgelopen zaterdag was het 3MTiem voor het eerst present bij een wedstrijd. De Meidoornloop met start en finish in Nisse. 

 

Kort geleden gestart, maar ik kan al positieve gevolgen ervaren van de trainingsopbouw. Ik zal hieronder mijn eerste ervaringen met deze 7 principes op een rijtje zetten. Ik ben heel benieuwd hoe ik daar straks tegen het einde van onze trainingsperiode tegenaan kijk. 

1. Ik merk dat mijn lichaam al went aan de geleidelijke trainingsopbouw. 

2. Het is fijn om de herstelweek te hebben net na een wedstrijd. 

3. Interval is niet zo mijn ding… Maar wel nodig! Nu ik binnen het team train doe ik ze ‘braaf’. 

4. Het trainen in de 4 intensiteitszones bevalt me goed. Op deze manier blijven de trainingen leuk en goed te doen. 

5. Ademhalingsoefeningen en lichaamsbeheersing. Core stabiliteitstrainingen… helpen echt om je te blijven focussen. 

6. De muffins na afloop van de wedstrijd volgens recept van Miriam bevielen prima! 

7. Gedachten en focus gericht op de finish… 2Binflow het helpt! Heerlijk gevoel! 

 

Voorafgaand aan de Meidoornloop werden we bij Jan en Annet thuis verwacht voor een korte evaluatie van onze ervaringen als 3MTiemers. Mariëlle had de bijeenkomst in Breskens moeten missen en stelde zich nu aan ons voor. Helaas meldde Roy zich op het laatste moment af. Als jeugdleider had hij op het voetbalveld een gescheurde lip en blauw oog opgelopen, toen hij een opstootje probeerde te sussen op het voetbalveld. 

Voor de Meidoornloop zijn we gestart met de groepswarming-up. Frans had een aantal pittige intervals op het ‘menu’ als voorbereiding op onze wedstrijd. De opdracht voor ieder was om de wedstrijd zo in te delen dat er in de laatste kilometer nog een versnelling uitgeperst kon worden. Dat is me gelukt. Ik heb heerlijk gelopen. Wat een prachtig parcours daar rondom Nisse met de meidoorns vol in bloei. En wat heerlijk om die meidoorngeur op te snuiven, die versterkt werd door de pittige regenbui waarop we werden getrakteerd tijdens de wedstrijd. Alle 3MTiemers hebben een heerlijke wedstrijd gelopen. Na afloop de cooling-down, een gratis regendouche en door mij gebakken muffins! Die werden smakelijk verorberd. Op naar onze volgende 3MTiem wedstrijd op 24 mei in Biervliet (wedstrijd over 5 of 10 km).