De PZC familieloop… Benito Bostelaar

Zaterdag 25 juni nam het Kustmarathon 3MTiem deel aan de PZC familieloop in Vlissingen. Dit jaar voor het eerst met start en finish bij CineCity en met een gewijzigd parcours. Ongeveer 600 deelnemers verzamelden zich voor de start om 10:30 uur voor deze voor de hele familie bedoelde loop over 10 kilometer.

 

Net als bij onze eerste wedstrijd, werd ook nu een goede warming-up gedaan onder leiding van Jan de Wilde en Frans Daalman. En ja… ook weer een foto bij de PZC startboog in ons mooie blauwe 3MTiem tenue. Op deze manier zijn wij goed herkenbaar en aanspreekbaar bij eventuele vragen over ons kustmarathon doel voor wie daar interesse voor heeft.

 

Eerst werd er in een rustig ontspannen tempo warm gelopen. Dat ontspannen opwarmen van de spieren is heel belangrijk! Frans ‘hamert’ erop om ook tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk te proberen in de ontspanning te blijven lopen. Daarna de rekoefeningen om de spieren los te maken en de doorstroming van de spierpezen te bevorderen. Daarna terug naar de start in dribbeltempo met wat korte versnellingen tussendoor om de spieren net even die wedstrijdprikkel te geven.

 

Onze trainingsopdracht was… Maak er een wedstrijd van en probeer in het 2e deel van het parcours nog wat harder te gaan. In dit deel van het wedstrijd, op de Vlissingse boulevard, zouden we de wind in de rug krijgen.

 

Ik begon de wedstrijd in rustig tempo. Verstandig… ook omdat je ook jezelf moet trainen in het rustig in ingehouden tempo starten. Want op 1 oktober zal dat ook moeten. De eerste kilometers gingen zaterdag soepeltjes en ontspannen met hier en daar een klimmetje en met een beetje wind van zee recht in het gezicht. Ik had misschien in de eerste helft van de wedstrijd wat meer kunnen geven. Maar goed… dat is achteraf makkelijk oordelen. Wel leerzaam om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Ik vond het een leuke loop met veel afwisseling in het parcours en gezellig na afloop in de horeca van de bios!

 

Na de wedstrijd het gezamenlijk uitlopen. Altijd goed en gezellig om met je team je ervaringen uit te wisselen. We hadden allemaal zo onze ervaringen en leuk en leerzaam om die op het strand met wat yoga/rek oefeningen onder begeleiding van Frans uit te wisselen. Deze oefeningen doen we altijd. Ook na de trainingen. Goed voor de doorbloeding en het afvoeren van de afvalstoffen uit de spierpezen.

 

Al met al was de PZC familieloop een goede test in dit stadium van onze trainingsopbouw naar de Kustmarathon. De trainingen beginnen hun vruchten af te werpen. Ik loop 4x per week. Twee daarvan zijn intervaltrainingen. Daarmee hoop ik mijn snelheid op te bouwen bijv 7x2 min dl 3 en 5x4min dl3 dan een herstelloop en in het weekend 15km rustig lopen waarvan 5x 100m soepeltjes versnellen. Op zondag 10 juli beginnen de gezamenlijke parcourstrainingen waar we om 10:00 uur starten vanaf de grote parkeerplaats in Zoutelande voor een ongeveer 90 minuten durende Fartlek, kennismakingstraining. Iedereen die wil kan zonder kosten meedoen!

Op naar de volgende test. De eerste wedstrijd van het stratencircuit in Zoutelande woensdagavond 6 juli! Met start/finish op de finishstreep van de Kustmarathon.