De 18e editie van Kustmarathon Zeeland kan doorgaan in oktober 2021

De organisatie van Kustmarathon Zeeland kan veilig plaatsvinden zonder dat er nog beperkende maatregelen gelden aangaande COVID in oktober '21. De organisatie ging uit van een marathon, al dan niet met beperkende maatregelen. Rond 1 juli zou een definitieve beslissing volgen hoe de marathon exact kon plaatsvinden; fysiek of virtueel. Veiligheidsregio Zeeland heeft afgelopen dinsdag advies uitgebracht aan de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Dit advies is positief voor de Kustmarathon Zeeland, om zonder beperkingen een sportevenement te organiseren. Dat betekent dat Kustmarathon Zeeland in oktober aanstaande haar 18e editie beleefd, gezien de huidige omstandigheden.

 

De vergunning aanvraag om het Kustmarathon Zeeland-weekend te organiseren ligt bij de gemeenten die de vergunning verlenen. Gemeenten beoordelen, samen met de Veiligheidsregio Zeeland, de risico's van dit evenement. Gezien de huidige omstandigheden, zoals dalende besmettingen, meer gevaccineerde, buitensport, is er geen aanleiding om in oktober beperkende maatregelen te stellen. Er wordt uitgegaan dat e.e.a. zo blijft. dit hopen wij ook.

De organisatie van Kustmarathon Zeeland is blij met deze bevestiging. Dit betekent dat de Kustmarathon in haar oorspronkelijke vorm georganiseerd kan worden. Namelijk een evenement met zes onderdelen, verspreid over drie dagen. Er hoeven geen toeschouwers geweerd te worden bij drukke hotspots, zoals start en finish. 
Het organisatiecomité heeft toch diverse scenario’s voor een aangepast en corona-proof evenement op de plank liggen voor het geval de situatie toch verandert. Ook een virtueel evenement. Altijd is duidelijk aangegeven dat een afgeslankt marathon weekend of een marathon weekend zonder publiek niet wenselijk is. Door het advies wat nu gegeven is, kan het evenement georganiseerd worden zoals sporters, toeschouwers en sponsoren al 17 jaar ervaren.
Tot op de FinishLein!