‘Bestellingen Kustmarathon kunnen nu de deur uit’

‘Bestellingen voor elfde editie Kustmarathon kunnen nu de deur uit’

door Maurice Steketee MIDDELBURG – Zo’n 1850 marathonlopers zullen op zaterdag 5 oktober meedoen aan de elfde editie van de Kustmarathon. Zondagavond schreven de laatste deelnemers zich in. Organisator Lein Lievense is tevreden met dat aantal, al had hij stiekem gehoopt de kaap van tweeduizend te bereiken. „Vorig jaar vierden we natuurlijk ons jubileum, dat heeft ons toen een hoop extra deelnemers opgeleverd.”


Hoewel de animo voor de wedstrijdmarathon iets minder is dan vorig jaar zijn de overige onderdelen stijf uitverkocht. Aan deWandelmarathon doen vierduizend mensen mee, voor de Ladiesrun staan 1600 vrouwen ingeschreven en ook de MTB Tour is gegroeid naar 1250 mountainbikers. Alleen voor de Kidsrun kunnen jonge lopertjes zich nog aanmelden, 140 kinderen hebben dat inmiddels al gedaan.


Sommige hardlopers vinden dat de inschrijving voor de marathon veel te vroeg sluit. Lievense daarover: „Iedereen die mee wil gaan doen in oktober weet dat inmiddels wel. We kunnen nu op tijd de bestellingen gaan doen. De medailles komen bijvoorbeeld uit een land hier ver vandaan en ook andere zaken zoals t-shirts gaan we nu al bestellen. Het levert ons een stuk minder stress op als we de inschrijving nu sluiten, want dan hebben we de spullen op tijd binnen en kunnen we alles gaan sorteren. Als je een betaalde kracht in dienst hebt, kun je wel langer wachten, maar wij doen alles met vrijwilligers.”


Voor wie toch nog mee wil doen, is er de mogelijkheid om het startnummer van een geblesseerde loper over te nemen. Daarnaast zal de organisatie nog een aantal wildcards uitdelen. „Maar daar gelden wel strenge regels voor”, zegt Lievense. „Je moet een bepaalde tijd hebben gelopen om voor een wildcard in aanmerking te komen.”


De elfde editie van de Kustmarathon begint op vrijdagavond 4 oktober met de Ladiesrun. Een dag later komen de marathonlopers, Kidsrunners en mountainbikers in actie. Op de slotdag is het de beurt aan de wandelaars.