Kustmarathon haalt limiet

ZOUTELANDE - De Zeeuwse Kustmarathon is volgeboekt. Wilco de Schipper uit Westkapelle was gisteren de 1100e inschrijver, waarmee de limiet van het aantal deelnemers werd bereikt.
De Zeeuwse Kustmarathon breekt jaar in jaar uit records. De opgehoogde limiet voor de Wandelmarathon werd in januari binnen 52 uur bereikt. Op 5 oktober gaan in Burgh-Haamstede 2200 wandelaars van start.

 

De Kustmarathon liep iets minder snel vol, maar wel werd voor het eerst de limiet gehaald. Vorig jaar, toen ook al een record bereikt werd, gingen iets meer dan 900 deelnemers van start.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Organisator Lein Lievense houdt nog wel enkele wild-cards achter de hand. Die zijn voor de echte toppers of subtoppers. Anderen die nog willen meedoen, zijn aangewezen op deelnemersbewijzen van degenen die besluiten zich terug te trekken.

Opvallend is dat verhoudingsgewijs steeds meer Zeeuwen inschrijven. ,,Ik heb het idee dat de Zeeuwen elkaar aansteken. Mensen die nooit meer dan tien of vijftien kilometer lopen, zie ik nu op de deelnemerslijst staan", heeft Lein Lievense gemerkt. ,,Als de omstandigheden op zaterdag 4 oktober zwaar zijn, verwacht ik dat er een heleboel mensen niet zullen aankomen.''

Alleen de mountainbiketocht is nu nog niet volgeboekt. Gisteren hadden zich 272 fietsers aangemeld. Er is plaats voor 400.

 

Niet alleen het aantal deelnemers neemt nog steeds sterk toe. Hetzelfde is het geval met sponsors. Dit jaar hebben zich weer verschillende geldschieters spontaan aangemeld.