Alles is weer begonnen… Debby Elstgeest

De familie Elstgeest heeft drie heerlijke weken vakantie gehad in Frankrijk. Een mooie camping, heerlijk strand, lekker weer en een mooie omgeving. Heerlijk voor de kinderen en voor mijn man Gijs en mij prima omstandigheden om onze trainingen te doen. Want… vakantie of niet… op 1 oktober staat bij ons met hoofdletters Kustmarathon Zeeland in de agenda geschreven.

 

In mijn 3MTiem trainingsschema had Jan de Wilde in onze vakantieperiode een tweetal duurtrainingen voorzien. We deden die trainingen heel vroeg in de morgen. Anders dan andere jaren hadden we dit jaar een wekker mee op vakantie. Die werd tot twee keer toe op 6.15 uur gezet om een lange duurloop van 26 en 28 km te doen. Het is dan heerlijk om in zo’n mooie omgeving te lopen. Aan de Atlantische kust ter hoogte van Bordeaux waar we onze vakantie vierden heb je prima mogelijkheden om te trainen. Het was er behoorlijk heuvelachtig, pittig om te lopen.

 

Inmiddels hebben we al weer een gezellige en leerzame 3MTiem bijeenkomst gehad. En ook de parcourstrainingen op de woensdagavonden zijn vaste prik. Leuk en gezellig om iedereen weer terug te zien en al bij-pratend weer mee te doen met deze trainingen. Ik ben aan de slag gegaan met het extra drinken en het gebruik van isotone-sportdrank. Ik ben er achter gekomen dat dit voor mij niet geschikt is.

Tijdens de halve marathon van Evergem die we met het 3MTiem hebben gelopen heb ik de sportdrank geprobeerd. Dat is me niet goed bevallen. Tot 9 km heb ik heerlijk gelopen. Ik zat lekker in m’n loopritme. Ik voelde me die eerste 9 km goed. Maar toen begon het in mijn maag en buik te rommelen. Ik kon op een gegeven moment niet meer. Ben toen even gestopt in de hoop dat het zou zakken. Ik heb geprobeerd mijn aandacht op iets anders, op positieve gevoelens te richten. Maar helaas het mocht niet baten. Bij het 14 km punt heb ik ervoor gekozen de handdoek in de ring te gooien. Ik ben met stukjes wandelen en joggen bij de finish gekomen. Ik voelde mezelf echt heel slecht en teleurgesteld, omdat ik dit nog nooit had ondervonden. Ik wilde graag in deze laatste wedstrijdtest voor de Kustmarathon een mooie tijd voor mezelf neerzetten. Maar dat liep dus heel anders af. Voor mij dus geen sportdrank meer maar gewoon water.

Zaterdag tijdens de 34 km Kustmarathon parcourstraining heb ik dat gedaan. Water… heel veel gewoon dorstlessend water! En wat heb ik een heerlijke laatste lange duurtraining gedaan… Wijze les… Zorg dat je in je trainingen hebt getest hoe je lijf reageert op de (gel)voeding en het vocht dat je tijdens je marathon denkt te gaan nemen. Je voorkomt dan een heleboel ellende voor jezelf!