Acht weken 3MTiem… Gilles Verschure

We zijn nu 8 weken ‘onderweg’ met het 3MTiem. Tijd om eens na te gaan wat het mij tot nu toe heeft gebracht? En wat ik daarvan zou willen delen via het 3MTiem Kustmarathon blog.

 

Op de eerste plaats is het fijn om in een groep gezamenlijk naar de marathon toe te werken. Wat begon als een samenkomst van 10 mensen die elkaar niet kenden, zie ik veradneren in een groep die gezamenlijk naar hetzelfde doel streeft en elkaar daarbij ondersteunt. Dat werkt voor mij extra motiverend!

 

Zocht ik in het verleden zelf uit wat voor mij het beste was, nu kan ik gebruik maken van de kennis en ervaring van mensen die al vele jaren met de duurloopsport bezig zijn en hun sporen daarin hebben verdiend. Het is heerlijk om door deskundigen te worden begeleid. Het geeft mij rust en zekerheid, omdat ik weet dat ik op de goede weg zit.

 

Gezond eten deed ik al, maar er bleken nog wel wat verbeteringen mogelijk. Niet alleen het trainen, maar ook de juiste voeding is heel belangrijk om het einddoel, het lopen van de Kustmarathon, te bereiken. Minstens zo belangrijk zijn positieve gedachten oproepen als het wat minder gaat en focussen op waar je mee bezig bent. Naast de fysieke trainingen is het mentaal sterk zijn, het ‘inflow’ zijn, enorm belangrijk! Ik voel nu al dat mijn lichaam en geest sterker zijn geworden. Daarmee ook het vertrouwen dat ik het zaterdag 1 oktober ga halen en ervan geniet.

 

In volgende berichten ga ik nader in op de training, voeding, (voorkomen van) blessures en mentale voorbereiding.