3MTiem meeting in Amsterdam… Caroline Veringa

Afgelopen zaterdag heeft het Kustmarathon 3MTiem haar vierde en laatste bijeenkomst voor de nu heel dichtbije Kustmarathon gehad. Het was vroeg opstaan want voor deze bijeenkomst gingen we naar Amsterdam. We waren uitgenodigd bij Miriam Van Reijen. Kustwinnares van 2015, voedingsdeskundige en vanuit die hoedanigheid naast Trainer Jan de Wilde en Therapeut Frans Daalman 3MTiem begeleider.

Benito Bostelaar en ik zijn om half 8 uit Middelburg vertrokken. Eerst naar Kapelle vanwaar we samen met de 3MTiemers Debby Elstgeest, Leon Bal, Gilles Verschure, Frans Daalman, Jan de Wilde en zijn vrouw Annet richting Amsterdam zijn vertrokken.

In Amsterdam werden we gastvrij ontvangen door Miriam en haar man Christophe met koffie, thee en met door Debby meegebrachte Zeeuwse bollussen. Miriam had ook wat verschillende soorten energierepen en pure chocolade klaar gelegd om te proberen. Na onze ervaringen van de nu bijna afgelopen 3MTiem periode met elkaar te hebben uitgewisseld hebben we een training in Amsterdam gedaan van ruim 10 km (inlopen, versnellingen o.l.v. Jan). Debby en ik deden het rustig aan omdat wij de volgende dag vanuit Amsterdam naar Zaandam -de Dam tot Dam loop- mee gingen doen. Na de training werden uiteraard ook nog de inmiddels voor ons vertrouwde yoga/stretch oefeningen gedaan o.l.v. Frans Daalman. Helaas moesten we het deze 3MTiem meeting zonder Anne-Marie Thomaes doen ze was één van de gelukkigen die de Paralympiërs mee mocht gaan ophalen in Rio (haar 3MTienBlog bijdrage daarover volgt). Wel had Anne-Marie de avond voor onze meeting en voor ze vertrok naar Rio nog samen met Miriam een heerlijke Pastasalade gemaakt voor de lunch die klaarstond toen we terug kwamen van de training. Een heerlijke gezonde lunch met onder andere brood en natuurlijk chocolademelk, de pasta salade en nog meer lekkers. Na de lunch hebben we nog wat adviezen gekregen over wat je wel en beter niet kunt eten voor en tijdens het lopen van je marathon.

Voeding stapelen de week voor de marathon is niet nodig

Miriam heeft ons o.a. verteld dat het niet nodig is om de hele week voor de marathon al voeding te stapelen. Veel atleten doen dat maar het is echt niet nodig! Het is veel belangrijker dat je dagelijks als atleet gezond en gevarieerd eet het hele jaar door. Miriam van Reijen heeft inmiddels twee Kookboeken voor Hardlopers geschreven waarin veel tips en heerlijke recepten staan. www.arbeiderspers.nl. Wel is het belangrijk dat je de ochtend van je marathondag niet te veel vezels meer eet… wit brood i.p.v. bruin en ook gewone pasta i.p.v. volkoren! Ook heel belangrijk is het om geen nieuwe voedingsmiddelen uit te proberen voor of tijdens de marathon. In eerdere 3MTiem Blog artikeltjes is het al aan de orde geweest. Experimenteren met andere (gel)voeding dan waaraan je gewend bent… Niet doen!... Het kan je marathon ‘verknallen’! Lees/herlees de ervaringen hierover van Debby nog maar eens terug.

Om een uur of drie zijn de meeste 3MTiemers weer richting Zeeland vertrokken. Aangezien Debby en ik niet meer zo ver hoefden omdat we in Amsterdam zouden overnachten vanwege de Dam tot Dam loop hebben we op weg naar het station met een kopje koffie nog wat nagepraat over deze opnieuw heel geslaagde en gezellige vierde en laatste 3MTiem meeting.

Het kriebelt… Het aftellen naar 1 oktober de dag van de 14e Kustmarathon Zeeland is nu echt begonnen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Kustmarathon 3MTiemBlog terug te lezen via deze link: http://www.marathonzeeland.nl/het-evenement/actueel/rubriek:weblog-3mtiem-2016