3MTiem is ook ambassadeur van een schoon Kustmarathon parcours

In deze weken wordt heel veel gebruik gemaaktvan het Kustmarathonparcours. Dat is helaas ook zichtbaar in de vorm van lege gel-voedingverpakkingen en lege flesjes sportdrank her en der langs het parcours. Niet dat we kunnen ‘hardmaken’ dat duurlopers, atleten in training voor de kustmarathon dit afval achterlaten. Maar wij… het Kustmarathon 3MTiem wil er toch graag de aandacht op vestigen, omdat we zuinig willen zijn op de unieke natuur waardoor de Kustmarathon Zeeland word gelopen, gewandeld en gefietst.

 

Over het algemeen zijn duursporters mensen met respect voor de natuur. Voor aanvang van alle kustmarathon parcourstrainingen krijgen de deelnemers altijd het advies mee om afval in de daarvoor bestemde afval bakken die regelmatig langs het parcours te vinden zijn te gooien. Of het af te geven bij de verzorgingsposten. Een voorbeeldje… Even een gelletje open trekken tijdens het hardlopen. We gaan er daarbij vanuit dat de gelverpakking netjes in een afvalbak terecht komt… Maar… heel veel lopers zetten hun tanden in de gel-verpaking om hem zo open te trekken en dan het strookje plastic van tussen je lippen weg te spugen. Bedenk… als je dit herkent dat je –hoe klein ook- de natuur opzadelt met een enorme last. Het duurt immers minstens 100 jaar voordat dat kleine strookje afval op natuurlijke wijze is afgebroken, opgeruimd!

De kustmarathon is – de mooiste, de zwaarste, … gaan we dan ook voor de SCHOONSTE?!

Ben je het eens met dit bericht en ga jij ook voor een schoon afvalvrij Kustmarathon Zeeland parcours… Like en deel dan dit bericht!