3MTiem 2016

Zondag 24 april was het zover. In de praktijk van fysio- en mental coach Frans Daalman kwam het kustmarathon 3MTiem 2016 voor het eerst bij elkaar. Ook trainer Jan de Wilde en voedingsdeskundige Miriam van Reijen, tevens kustmarathon winnares 2015, waren er uiteraard bij.

 

Na een korte kennismakingsronde van alle deelnemers vertelde Jan  over het 3MTiem-2016. Waarom hij samen met Frans ook dit jaar weer motivatie en energie in een 3MTiem wil investeren. Net als vorig jaar gaat hij voor een uitgebalanceerde trainingsperiode richting 1 oktober. Samen met Frans en Miriam hoopt hij alle 3MTiemers over de finishstreep in de Langstraat te zien komen. Die lach, dat intense geluksgevoel, dat hoopt hij ook dit jaar weer mee te maken. Weloverwogen en met een reëel gesteld doel voor ogen gaat het begeleidingsteam aan de slag met de atleten. Rustige opbouw en goede lichamelijke en mentale verzorging en begeleiding staat daarbij centraal.

 

Het gaat er vooral om in balans te komen, gaf Frans de groep mee. Dat gaat met vallen en opstaan. Luister naar wat je lijf aangeeft en handel daar naar. De komende maanden zal hij alle deelnemers regelmatig op zijn behandeltafel hebben voor een check-up. Een tip… eet regelmatig wat pure  chocolade (liefst 80%). Dit geeft je op gezonde manier de nodige extra energie.

 

Verse onbewerkte groenten en fruit

Eet regelmatig en vermijd suikers,gaf Miriam de groep mee. Zorg steeds dat je voldoende hebt gegeten voor je aan je training begint. Eet tot twee uur voordat je aan je training begint. Na afloop is een alcoholvrij biertje prima en een glas chocolademelk als hersteldrank is beter dan de sport/energiedrankjes. Na de middag werd een korte groepstraining op het strand van Breskens afgewerkt en werd de dag afgesloten met een aantal cooling-down met rek- en strekoefeningen. Frans gaf uitleg van het hoe en waarom ervan.

 

In de komende periode zullen we via deze site regelmatig verslag doen en verder ingaan op de adviezen die het begeleidingsteam het 3MTiem meegeeft. In het eerstvolgende artikel zullen de top 5 ‘adviezen’ voor het trainen richting de marathon van Miriam, Frans en Jan aan de orde komen. Het 3MTiem zal voor het eerst in wedstrijdverband in actie komen op 8 mei in Nisse in de Meidoornloop.

 

Fotobijschrift: Van linksboven naar rechtsonder… Gilles Verschure, Jan de Wilde, Frans Daalman, Anne-Marie Thomaes, Debby Elstgeest, Benito Bostelaar, Miriam van Reijen, Caroline Veringa en Leon Bal… het Kustmarathon 

3MTiem voor het eerst met de ‘koppen’ bij elkaar