3MTeam stelt zich voor... Leon Bal

Het 3MTeam stelt zich voor....  Leon Bal

Ik ben Leon Bal, 37 jaar. Ik ben getrouwd met Kristel en we hebben 2 kinderen. Roos van 6 en Lars van 1 jaar. We wonen samen in Bruinisse. Van beroep ben ik stoffeerder bij mijn eigen meubelbedrijf wat ik samen met mijn broer run.

 

Qua sporten ben ik als jong ventje begonnen als voetballer bij de Bruse Boys. Een jaar of 6 geleden ben ik zo af en toe eens gaan hardlopen en op den duur sprak me dat toch meer aan. Ook omdat het voetballen qua blessures i.v.m. mijn werk toch de nodige risico's met zich meebracht. Ook kregen we toen gezinsuitbreiding waardoor het hardlopen beter in mijn schema paste dan het voetballen. Zo'n 5 jaar geleden heb ik er dus voor gekozen om me qua sport volledig te richten op het hardlopen. Al snel sloot ik me aan bij een loopgroepje hier in Bruinisse. Elke zondagochtend lopen we samen en ook lopen we regelmatig wedstrijden samen. Op dinsdag loop ik op de baan in Zierikzee bij Deltasport met een aantal collega runners uit het dorp. Mijn sportprestatie’s waarop ik tot nu toe het meest trots ben zijn de 1.29,57 op de halve marathon van Renesse. En de 10.38 op de 3 km op de baan bij Deltasport.

 

Mijn motivatie om mij aan te melden bij het 3MTiem is om mijzelf te verbeteren. Er zit voor mij teveel tijdsverlies tussen mijn halve en hele marathons die ik tot nu toe heb gelopen. Ik hoop hierin 'tips en tricks' te krijgen. De begeleiding die ik van Jan, Frans en Miriam en van mijn mede 3MTiem-ers hoop te krijgen, zoals ervaringen delen, mentale begeleiding en voeding zal ik zeker overbrengen tijdens mijn wekelijkse rondje op zondag met mijn hardloopmaten en ieder ander die erover wil horen. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met het 3MTiem en al die anderen waarmee ik in het kader van ons Kustmarathon doel mee ga kennis maken en er samen een mooie, leerzame tijd van te maken.