3MTeam stelt zich voor... Gilles Verschure

3MTeam stelt zich voor... Gilles Verschure!

 

Mijn naam is Gilles Verschure en ben getrouwd met Emmy Colpaert. Aangezien ik 66 jaar ben en van mijn pensioen geniet, heb ik alle tijd om me voor te bereiden op de kustmarathon.

Emmy ondersteunt mij daar volledig in. Ze is er , denk ik af en toe, meer mee bezig dan ik. Zo wordt onze zomervakantie aangepast aan het trainingsschema en zullen we ook samen rekening houden met de voedingsadviezen. 

 

Onze kinderen (4) zijn inmiddels reeds lang de deur uit. Die hebben dus geen last van een vader die zo nodig de kustmarathon moet lopen. Aan de ene kant zijn ze bezorgd of dat allemaal fysiek niet te zwaar is, maar aan de andere kant zijn ze stiekem wel trots.

 

Ik heb altijd één keer in mijn leven een marathon willen lopen, maar het is er nooit van gekomen, altijd wel wat anders. Inmiddels ben ik dus 66 jaar en het is nu of (misschien) nooit. En wat is er dan mooier om als geboren Zeeuw de kustmarathon te lopen.

 

Sporten doe ik eigenlijk al mijn leven lang. Voetbal, judo, triathlon, volleyballen, schaatsen, skeeleren en hardlopen, allemaal op recreatief niveau. Ik ben er trots op dat ik nu nog zo fit ben dat ik aan een marathon kan beginnen. Naast het zelf sporten, ben ik al meer dan 20 jaar sportmasseur/-verzorger bij de voetbal.

Maar nu dus serieus met hardlopen bezig. Ik ben daarom  sinds een paar maanden lid geworden van Loopgroep Heinkenszand. Naast dat het leerzaam en gezellig is, is het ook fijn om elkaar positief te stimuleren. En er zijn ook geen excuses meer om in de stoel te blijven zitten bij slecht weer. 

 

Ik loop zoveel mogelijk volgens de chirunning methode aangezien dit energiebesparend en minder blessuregevoelig is. Dat laatste is zeker belangrijk omdat herstel, gezien mijn leeftijd, wat  langer duurt.  Een goede belasting en arbeid-rust verhouding is voor mij dan ook essentieel. Ik train tot nu toe volgens de informatie die ik tijdens cursussen over trainingsleer heb opgedaan. Daarnaast lees ik er veel over in tijdschriften en op internet. Ik hou rekening met mijn voeding om zo goed mogelijk te kunnen presteren en te herstellen. 

 

Omdat ik tot voor kort steeds in mijn eentje bezig ben geweest,  wilde ik me heel  graag onder deskundige begeleiding voorbereiden op de kustmarathon. Deelname aan het 3Mtiem is voor mij dus een dream die uitkomt.  

 

Op de eerste plaats door de deskundige adviezen over training, gezondheid en voeding. Daarnaast is het trainen in deze groep voor mij een extra stimulans om vol te houden.  Vooral door het plezier om samen ergens naar toe te werken en het delen van de positieve en negatieve ervaringen tijdens de hele voorbereiding voor de kustmarathon.  Verder zullen de  deskundige adviezen  een verbreding en verdieping van mijn kennis betekenen die ik dan weer met anderen kan delen.