3MTeam stelt zich voor... Debby Elsgeest

3MTeam stelt zich voor... Debby Elsgeest

 

Ik ben Debby Elstgeest, 40 jaar en woon in ’s-Heerenhoek. Ben al ruim 18 jaar getrouwd met Gijsbert, en samen hebben we drie kinderen. Youri is 15 jaar en zit momenteel in zijn examen jaar van de mavo, Bart is 12 jaar en zit in de brugklas en onze jongste is Lotte zij is 10 jaar oud.

 

Ik heb een druk actief gezin met een volle agenda. Iedereen doet aan sport. Op Bart na is iedereen lid bij AV’56. We zijn een echt hardloop gezin. Naast mama traint ook papa voor de kustmarathon, voor de kinderen dus best wel eens een drukte. Ik ben werkzaam in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Ik werk bij SVRZ in de regio ‘s-Gravenpolder. Doe mijn werk met veel plezier en hebben een leuk team met gezellige collega’s.

Zo’n 10 jaar geleden ben ik met hardlopen begonnen. Ik moest toen van mijn overtollige zwangerschap kilo’s af. Dat was afzien in het begin. Maar ik begon het lopen steeds leuker te vinden. Op een gegeven moment kon ik een rondje rond het dorp. Ik ging voorzichtig meedoen met loopjes van 5 km en dit werd steeds meer. Dacht stiekem wel eens… zou ik ook ooit een halve marathon kunnen lopen? Dit werd gerealiseerd. Toen kwam de hele marathon in beeld. Dat was een echte beleving in oktober 2013! 3 april heb ik mijn 6e marathon gelopen in Parijs. En dat was een hele bijzondere ervaring. Ver van huis in zo’n wereldstad. Met zoveel mensen bij elkaar. Een echte beleving. We waren er met een gezellige groep, het was een top weekend!

 

Mijn motivatie om me op te geven voor het 3MTiem… Vorig jaar na de kustmarathon zei mijn vaste loopmaatje Lia, als het volgend jaar hoog water is doe ik hem niet. Ik heb nu zo lekker gelopen en het is volgend jaar hoog water volgens de boekjes. Mijn loopmaatje is er dus dit jaar niet bij. Dus sta ik er “alleen voor” We deden alle trainingen altijd samen en kennen en steunden elkaar in de trainingsperiode voorafgaand aan de Kustmarathon. Ik hoop nu in het Kustmarathon 3MTiem in een leuke gezellige en gemotiveerde groep mee te trainen. Ook hoop ik veel te leren over voeding. Dit vind ik een van de moeilijkste dingen tijdens en rondom de marathon. En wie weet krijg ik gouden tips die ik dan met iedereen die meedoet aan de Open Kustmarathon parcourstrainingen (data schema vind je op de Kustmarathon site) en daar ook vragen over heeft als 3MTiem-er met wie er ook meer over wil weten kan delen.